Η ανομβρία στέρεψε... και τον Αλμυρό

9:44 π.μ. - Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018
09:03 π.μ. - Κυρ, 04/44/2018
Image: Η ανομβρία στέρεψε... και τον Αλμυρό

Δεν ανησυχούν ωστόσο στον Δήμο Μαλεβιζίου, που περιμένουν την ολοκλήρωση της δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης

Εμφανής είναι η μείωση της στάθμης του Αλμυρού ποταμού, δείγμα φυσικά του «στεγνού» χειμώνα που πέρασε φέτος η Κρήτη και ειδικά ο νομός Ηρακλείου.
 
Η στάθμη της εν λόγω πηγής είναι περιορισμένη αισθητά, ενισχύοντας την ανησυχία για το τι μας περιμένει -συνολικά- το καλοκαίρι.
 
Ο Αλμυρός αξιοποιείται μονάχα από τον Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος λειτουργεί ήδη μία μονάδα αφαλάτωσης, ενώ ετοιμάζει και δεύτερη.

 
Το Cretalive ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΔΕΥ Μαλεβιζίου, κ. Φίλιππο Σαββάκη, ο οποίος μίλησε με... αριθμούς για την υπάρχουσα δυναμική του ποταμού.
 
«Σε νορμάλ συνθήκες το νερό του Αλμυρού που χάνεται στη θάλασσα είναι περί τα 24 με 25 κυβικά το δευτερόλεπτο! Στην παρούσα φάση, λόγω της ανομβρίας, μ' ένα πρόχειρο υπολογισμό πιστεύω ότι τα κυβικά του νερού έχουν πέσει σε 15-16. Και πάλι ο αριθμός είναι μεγάλος», λέει ο κ. Σαββάκης, ο οποίος δεν ανησυχεί για την επάρκεια στον Δήμο του: «Στους οικισμούς δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. 
 
Χρησιμοποιούμε ήδη μία μονάδα αφαλάτωσης και πλέον περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η δεύτερη, απ' την οποία θα αντλούμε 3.500 κυβικά, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες όλου του βόρειου τουριστικού άξονα, από την Αμμουδάρα μέχρι την Αγία Πελαγία».
 
 
cretalive.gr