Η πολιτεία να στηρίξει την κοινωνική πολιτική των Δήμων - Δύσκολος ο χειμώνας λόγω κορωνοϊού

12:44 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
12:08 μ.μ. - Δευ, 10/44/2020
Image: Η πολιτεία να στηρίξει την κοινωνική πολιτική των Δήμων - Δύσκολος ο χειμώνας λόγω κορωνοϊού

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου στον Ηχώ 99,8 για την πορεία του τουρισμού εν μέσω πανδημίας

Η τουριστική κίνηση στον Άγιο Νικόλαο δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε είναι όμως κάτι που παγκόσμια λόγω κορωνοϊού. Είναι σαφές ότι προτεραιότητα αποτελεί η υγεία αλλά και η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων ώστε η επόμενη χρονιά να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Δεν θα επιστρέψουμε γρήγορα σε αυτά που ξέραμε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες των καιρών, να τηρούμε τα μέτρα και να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Προσθέτει ότι και στον Άγιο Νικόλαο ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων δεν άνοιξε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Ακόμα και εκείνα που άνοιξαν λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα. Δύσκολη είναι η κατάσταση για τις τουριστικές και όχι μόνο επιχειρήσεις. Από την άλλη ο εσωτερικός τουρισμός έχει μεν αυξητικές τάσεις όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν έχουν δουλειά ενώ παράλληλα οι τιμές των αγροτικών προϊόντων δεν είναι ικανοποιητικές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συγκράτηση για να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμώνα.

Από την πλευρά τους οι δήμοι που θα πρέπει να δουν πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις όταν τα έσοδα τους θα είναι κατά πολύ μειωμένα. Εδώ θα πρέπει η πολιτεία να στηρίξει τους δήμους. Απαιτείται μια καλή κοινωνική πολιτική ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, είπε ο Δήμαρχος.

Τέλος ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στον Άγιο Νικόλαο λέγοντας ότι δεν δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα από την λειτουργία του. Ωστόσο όμως προκύπτει ένα θέμα με τους τουρίστες που πληρώνουν αρκετά σημαντικά ποσά για να διαμείνουν σε ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας με αντίστοιχες παροχές κάτι που σαφώς δεν μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο καραντίνας. Η λειτουργία του ξενοδοχείου καραντίνας δεν είναι υπό την εποπτεία του δήμου είναι αποκλειστικά ζήτημα πολιτικής προστασία και ως Δήμος αλλά και το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεπικουρούν εάν και εφόσον χρειαστεί.