Η Μαρία Μαρκάκη απαντά...

12:03 μ.μ. - Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020
12:12 μ.μ. - Τρί, 29/03/2020
Image: Η Μαρία Μαρκάκη απαντά...

Η αναπληρώτρια γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο στον Ηχώ 99,8 για τις αυθαίρετες ενέργειες της προέδρου του Δ.Σ.

Την άποψή της για τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εκφράζει η κα Μαρία Μαρκάκη αναπληρώτρια γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η κα Μαρκάκη είναι και ένα εκ των τριών μελών που διαφώνησαν με την επιστολή που στάλθηκε από τον Σύλλογο προς διάφορους αποδέκτες, Υπουργό Υγείας., 7η ΥΠΕ, Βουλευτές Δήμαρχο κλπ. και με δική τους επιστολή τα τρία μέλη εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους ζητώντας μάλιστα την παραίτηση της προέδρου.

Όπως υποστήριξε αν και μέλη, δεν έγινε ενημέρωση για την επιστολή που στάλθηκε από τον σύλλογο , ούτε συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ούτε καν υπήρξε ενημέρωση μέσω της ομάδας που υπάρχει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το πληροφορηθήκαμε ξαφνικά τις ημέρες των γιορτών. Δεν είχαμε ιδέα. Έγινε στοχευμένα κάτω από το τραπέζι, αποπροσανατολιστικά. Ως προς τον Διοικητή από τη μια η πολιτεία τον διόρισε και από την άλλη η ίδια η πολιτεία του αφαιρεί το δικαίωμα να μιλήσει και να πει τις δικές του θέσεις και απόψεις. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει έγγραφη καταγγελία κατά του Διοικητή που να καυτηριάζει συμπεριφορά ή να αναφέρει ύβρεις από τον Διοικητή προς εργαζόμενο, είπε η κα Μαρκάκη. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο κ. Διοικητής ανέλαβε σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Μέσα σε 25 μέρες δημιουργήθηκε μονάδα covid στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Κλήθηκε να κάνει ανακατατάξεις και αναδιαρθρώσεις. Έχουμε καταφέρει να έχουμε τα λιγότερα κρούσματα και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Η διοίκηση είναι δύσκολη υπόθεση , το νοικοκύρεμα δημοσίου ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση και η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σχεδόν ακατόρθωτη. Αμφισβητούμε τις προθέσεις του Διοικητή άρα αμφισβητούμε και τις προθέσεις του κράτους; Ο Διοικητής είναι από άλλο νομό οπότε τι να του καταλογίσουμε, συμφέροντα; Μας διαχειρίζεται επίπεδο ανθρώπινο και φιλικό, δεν είναι ο διοικητής ο ατσαλάκωτος. Η πόρτα του είναι ανοιχτή σε όλους. Ίσως έχει παρεξηγηθεί. Όμως καλό είναι να κάνουμε όλοι μας μια αυτοκριτική, σχολίασε μεταξύ άλλων.

Η κα Μαρκάκη είπε ακόμη ότι κρίνεται επιβεβλημένη η παραίτηση της προέδρου καθώς έχει γίνει παράβαση καταστατικού συλλόγου. Κλείνοντας θέλησε να απευθυνθεί προς τον Δήμαρχο λέγοντας του ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπει σε κανέναν να τον εργαλειοποιεί. Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος είναι αποπροσανατολισμένος και παραπληροφορημένος όσον αφορά το θέμα. Να κωφεύσει στις σειρήνες. Ο Δήμος , η Περιφέρεια, η 7η ΥΠΕ είναι οι στυλοβάτες που στηρίζουν το Νοσοκομείο. Αυτός που μεθοδευμένα θέλει να το υπονομεύσει, θα πιάσει τους στυλοβάτες. Αυτό γίνεται στοχευμένα και μεθοδικά, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.