Η βράβευση της Κ. Τζεβελεκάκη και του Μ. Γαϊτανάκη από την ΑΜΚΕ Κοκκινέλλα και την ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ

9:30 π.μ. - Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024
09:10 π.μ. - Τρί, 15/30/2024
Image: Η βράβευση της Κ. Τζεβελεκάκη και του Μ. Γαϊτανάκη από την ΑΜΚΕ Κοκκινέλλα και την ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη από πολίτες δημοτική αίθουσα του Μακρύ Γιαλού και μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη από πολίτες δημοτική αίθουσα του Μακρύ Γιαλού και μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα η βράβευση ενός συμπολίτη μας και μιας συμπολίτισσας, που έχουν προσφέρει σοβαρό κοινωνικό έργο όχι μόνο στον δήμο μας αλλά και στο πανελλήνιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκ μέρους του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Φραγκούλη, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Σκουλούδης, εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Νεστοράκης, η βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνη Σπυριδάκη, ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Παραβρέθηκαν επίσης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυροχωρίου κ. Γιώργος Παπαδάκης και Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού κ. Στέλιος Πατεράκης και το μέλος του συμβουλίου κ. Γιώργος Μυλωνάκης.

Την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης, ανέλαβαν δύο πολύ ενεργές συνεταιριστικές οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στην Ιεράπετρα. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ» και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ». Οι δύο αυτές οργανώσεις, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Δίκτυο των Υπεραιωνόβιων Ελαιόδεντρων, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 60 ιδιοκτήτες Υπεραιωνόβιων ελαιών, πέρσι διοργάνωσαν εκδήλωση στην οποία βραβεύτηκαν με ειδικό ΈΠΑΙΝΟ και τους απονεμήθηκε και από μία συλλεκτική συσκευασία με ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, οι κ.κ. Τάκης Προεστάκης (TAKIS SHELTER) για την ακούραστη προσφορά του στην περίθαλψη και περιποίηση ζώων συντροφιάς και ο Νίκος Ρεμουντάκης, επικεφαλής της ομάδας Κ.Ο.Π.Α. (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοόλ ), από τον Μακρύ Γιαλό, για τον αντιαλκοολικό του αγώνα που τον διεξάγει, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην φετινή εκδήλωση βραβεύτηκαν:

Η Αικατερίνη (Κατίνα) Τζεβελεκάκη, μητέρα 9 παιδιών (6αγόρια και 3 κορίτσια) και γιαγιά με 27 εγγόνια, 17 δισέγγονα «κεφαλή» πολύτεκνης οικογένειας, που μαζί με τον σύζυγό της σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μεγάλωσαν τα παιδιά τους με ηθικούς κανόνες και σήμερα επάξια τιμούν την πολύτεκνη οικογένεια. Ο σύζυγός της ήταν φημισμένος ψαράς σε όλη την περιοχή και η κ. Κατίνα τον βοηθούσε σχεδόν καθημερινά, δουλεύοντας μαζί του στο καΐκι τους. Δεν φοβήθηκε θαλασσοταραχές, δεν λιγοψύχησε ποτέ, γέννησε 3 από τα παιδιά τους μέσα στο καΐκι, καλάροντας παραγάδια και δίχτυα. Προσευχόταν διαρκώς και είχε πάντα τα μάτια της στραμμένα στον ουρανό, στην Παναγία και τον Χριστό! Αυτοί ήταν το στήριγμά της. Αυτοί , όπως είπε η ίδια , την βοηθούσαν σε όλες τις δυσκολίες και την βοηθούν ακόμα και σήμερα να χαίρετε την μεγάλη της οικογένεια.

Για την κ. Τζεβελεκάκη των 85 χρόνων, μίλησε ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Καναβάκης που ήταν μάλιστα και συμμαθητής της. Την ομιλία του κ. Καναβάκη, θα δημοσιεύσουμε εν ευθέτω χρόνο. Όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα συγκινητικά λόγια που της απηύθυνε η εγγονή της Ευτέρπη, κόρη του 2ου γιού της.

«Σας ευχαριστούμε πολύ που τιμάτε σήμερα την κ. Αικατερίνη Τζεβελεκάκη, μητέρα και γιαγιά μας! Η πρωτοβουλία σας αυτή μας προκάλεσε συγκίνηση, δέος και περηφάνεια! Αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά, εκπροσωπώντας όλη την οικογένειά μας, που δυστυχώς για λόγους υποχρεώσεων δεν είναι σήμερα όλοι εδώ, να σου πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα μας έχεις προσφέρει. Ήσουν δυνατή μητέρα και σύζυγος, που παρά τις δυσκολίες της τότε εποχής κατάφερες να φέρεις στον κόσμο 9 παιδιά και να τα μεγαλώσεις με τον καλύτερο τρόπο που εσύ μπορούσες. Η ζωή τότε δύσκολη αλλά με την αγάπη του συζύγου σου – πατέρα και παππού μας, τα ξεπερνούσατε όλα. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση για όλες εμάς τις γυναίκες. Κοιτώντας σε, διακρίνεται ακόμα η δύναμη της ψυχής σου παρά τις φουρτούνες που πέρασες… Σε αγαπάμε πολύ όλοι μας! Είσαι και θα είσαι η καπετάνισσα της καρδιάς μας!!!»

Μια μαντινάδα, της αφιέρωσε ο συγχωριανός της, Ηρακλής Παπαδάκης και θέλουμε να την αναφέρουμε: Η ρίζα θρέφει την κορφή κι’ η ρίζα την ξεραίνει, και ας βρίσκεται μέσα στη γη χωστή και καταφρονημένη.

Η συμβολή αυτής της οικογένειας, μαζί με όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της χώρας μας, είναι τεράστια στην ελληνική κοινωνία και οι προσπάθειες αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να επιβραβεύονται και να στηρίζονται από την πολιτεία πολύ περισσότερο.

Ο δεύτερος βραβευόμενος ήταν ο κ. Ιωάννης (Μαρίνος) Γαϊτανάκης , που είναι Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας, γνωστός σε όλους του Ιεραπετρίτες αλλά και στο Πανελλήνιο, για την τεράστια συμβολή του στην προστασία και βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος, για τις δράσεις του υπέρ της προστασίας των ζώων, βραβευμένος για το φιλοζωικό του έργο.

Για τον κ. Γαϊτανάκη μίλησε ο συμμαθητής του, γεωπόνος κ. Μάνος Καλύβας, που θυμήθηκε τη ζωή με τον Μαρίνο από τα παιδικά τους χρόνια. Περιέγραψε την προσφορά του και στον αθλητισμό, για την μεγάλη του αγάπη που είναι το μπάσκετ και που τον ονόμαζαν Γκάλη του τοπικού μπάσκετ όταν έπαιζε και πρωταγωνιστούσε και που για 27 συναπτά έτη το υπηρετεί είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής καλαθοσφαίρισης στην ομάδα της Ιεράπετρας. Ο κ. Γαϊτανάκης είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑ Αθηνών, έχει πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών από το ΕΑΠ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MCs) στη «Διοίκηση Αθλητισμού και Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής» από το Αριστοτέλειος Πανεπιστήμιο, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MA) στα «ΖΩΑ-ΗΘΙΚΗ ΕΥΖΩΙΑ» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Ζώα Συντροφιάς. Κατανόηση, Πρόληψη, Διαχείριση επιθετικής συμπεριφοράς», εγχειρίδιο ασφάλειας για μια αρμονική συμβίωση. Εκδόσεις «Φυλάτος».

Η οικογένεια της κ. Τζεβελεκάκη, προσέφερε πλούσια κεράσματα στους παρευρεθέντες στην εκδήλωση.