Η απάντηση του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στις δηλώσεις Πλεύρη

8:54 π.μ. - Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022
08:12 π.μ. - Τετ, 21/54/2022
Image: Η  απάντηση του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στις δηλώσεις  Πλεύρη

Με λουκέτο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ξεκινάει στην Ελλάδα η αποδόμηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο υπουργός υγείας κύριος Πλεύρης, με επιχείρημα τον δήθεν εξορθολογισμό του ΕΣΥ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά τις προθέσεις του για το Νοσοκομείο μας. Δεν του είναι αρεστό, αγνοεί ή παραποιεί σκοπίμως τα δεδομένα της περιοχής και χρησιμοποιεί το Λασίθι ως επιχείρημα για να εφαρμόσει την πασιφανώς γνωστή πρόθεση του ίδιου και του κόμματος του να παραχωρήσουν την υγεία στον ιδιωτικό τομέα. Η υγεία γι’ αυτούς δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση της πολιτείας αλλά αγαθό προς πώληση στην νεοφιλελεύθερη αγορά.

Ουσιαστικά αυτά είπε ο κύριος Πλεύρης στο Πανελλήνιο συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας 2022, αλλά με άλλα συγκεκαλυμμένα και κίβδηλα λόγια. Θα ξεκινήσουν λέει πιλοτικά από το Λασίθι λαμβάνοντας υπόψιν τις αξιολογήσεις που προκύπτουν από το πρόγραμμα DRG’s.

Κύριε Πλεύρη, το πρώτο που υποδεικνύει το πρόγραμμα DRG είναι ότι επί πολλά χρόνια απαξιώσατε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Το οδηγείτε σκόπιμα και προοδευτικά σε εγκληματική υποστελέχωση και δυσλειτουργία. Αγνοείτε ότι είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στη Νότια Κρήτη, Αγνοείτε κάθε πληθυσμιακό, γεωμορφολογικό και οικονομικό δεδομένο και το μετατρέψατε σε χρήσιμο δεδομένο για τις πραγματικές σας προθέσεις για την υγεία στην Ελλάδα. Το ακρωτηριάσατε και τώρα ζητάτε αριθμούς. Το σύστημα DRG κύριε Πλεύρη αποτελεί εξίσωση με δύο κατευθύνσεις. Εσείς υποκρύπτοντας τα πραγματικά δεδομένα το μετατρέψατε με αλχημείες σε μονόδρομο. Όμως το κυριότερο που σκόπιμα αγνοείτε είναι ότι μόνο με αριθμούς από μια εξίσωση, δεν καθορίζεται η πολυτιμότητα της ανθρώπινης υγείας. Θάβετε κυριολεκτικά τον νόμο 1397/83 του ΕΣΥ. Αποκόπτετε την χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ξεπουλάτε στις κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η πραγματική σας πρόθεση.

Εμείς στη Νοτιοανατολική Κρήτη σας παρακολουθούμε. Προχωρήστε στην υλοποίηση των απαράδεχτων για την υγεία πολιτικών σας και εμείς σας περιμένουμε με ένα μεγάλο μαύρο στις επερχόμενες εκλογές.

Την ερήμωση της περιοχής μας που προσπαθείτε να μας επιβάλετε δεν θα την δεχθούμε. Εξ άλλου μόνο το Νοσοκομείο μας έχει απομείνει και δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί ούτε σε σταθμό Α’ Βοηθειών ούτε σε διαμετακομιστικό κέντρο.

Όλα τα άλλα μας τα πήρατε. Δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Η Γραμματέας

Πόπη Δασκαλάκη