Γουλιδάκης| Χωρίς έργα το οδικό δίκτυο του Λασιθίου

1:00 μ.μ. - Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Τετ, 27/00/2022
Image: Γουλιδάκης| Χωρίς έργα το οδικό δίκτυο του Λασιθίου

Τι είπε για ΒΟΑΚ και νήσο Χρυσή

Σε σειρά θεμάτων που αφορούν στον νομό Λασιθίου αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο θέμα του ΒΟΑΚ λέγοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις σε ότι αφορά στα τμήματα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος και Νεάπολη - Χερσόνησος. Για το πρώτο τμήμα η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη ενώ το δεύτερο τμήμα θα γίνει με ΣΔΙΤ. Για τα επόμενα δυο τμήματα από Άγιο Νικόλαο μέχρι και Παχειά Άμμο που είναι ώριμα, πρέπει να οριστικοποιηθεί η χρηματοδότηση.

Εξέφρασε στη συνέχεια την άποψή του για τη δημιουργία σιδηρόδρομου στο νησί και στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία αλλά και στις δυσκολίες οδικής σύνδεσης του Λασιθίου και κυρίως της Ιεράπετρας και της Σητείας με το νέο αεροδρόμιο Καστελίου. Υπενθυμίζοντας στο σημείο ότι τέλος Μαΐου δημοσιεύθηκε το τεύχος 339 που περιλαμβάνει την άρση της κηρυχθείσας απαλλοτρίωσης για το τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτή την εξέλιξη που σημαίνει ότι για το έργο αυτό δεν υπάρχει ελπίδα και όραμα και εάν γίνει κάτι θα πρέπει να ξεκινήσει η όλη διαδικασία από την αρχή.

Σε ότι αφορά στη νήσο Χρυσή μίλησε για το σχέδιο διαχείρισης της Χρυσής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα για την Καταγραφή για πρώτη φορά στο νησί δεδομένων για τη Μεσογειακή Φώκια Monachus Monachus, τη Θαλάσσια Χελώνα Caretta Caretta κι άλλων απειλούμενων ειδών αλλά και το πως προχωρούν οι εργασίες της Επιτροπής διαχείρισης της νήσου Χρυσής.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γουλιδάκη