Γουλιδάκης: 70ρηδες αγρότες στην Ιεράπετρα χωρίς σύνταξη λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ

12:30 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023
12:02 μ.μ. - Πέμ, 23/30/2023
Image: Γουλιδάκης: 70ρηδες αγρότες στην Ιεράπετρα  χωρίς  σύνταξη  λόγω  χρεών  στον ΕΦΚΑ

Ο οικονομολόγος Γ. Γουλιδάκης στον ΗΧΩ για εξωδικαστικό, πλειστηριασμούς και άλλα επίκαιρα οικονομικά θέματα

Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο οικονομολόγος κ. Γιάννης Γουλιδάκης, περιφερειακός σύμβουλος. Όπως είπε, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις δανειοληπτών και κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά. Ο κόσμος είχε μπει σε μια διαδικασία να πάρει δάνεια για διάφορους λόγους. Έπαιρνε δάνεια όχι μόνο στεγαστικά αλλά ακόμη και διακοποδάνεια.

Όλα αυτά κάποια στιγμή τώρα, τα βρίσκουν μπροστά τους. Και είναι αλήθεια ότι ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαθούν. Χρειάζεται ο καθένας να διαχειριστεί με προσοχή την περίπτωσή του και να προσέξει που θα απευθυνθεί γιατί υπάρχουν και απατεώνες.

Τίθεται όμως και ο προβληματισμός. Είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος οφειλέτης να επαναγοράσει το δάνειο του και του το πουλάνε όπου θέλουν; Να μην μπορεί ο οφειλέτης να επαναπροσδιορίσει το δάνειο του από αυτόν που το πηρε; Ποιός είναι τελικά ο κοινωνικός χαρακτήρας των νόμων του κράτους , πού είναι η ομπρέλα προστασίας, διερωτήθηκε ο κ. Γουλιδάκης.

Τέλος έκανε αναφορά στην ταλαιπωρία και καθυστέρηση των πολιτών του Λασιθίου να εξυπηρετηθούν για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, φορολογικά τους θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω μεγάλη έλλειψης προσωπικού σε νευραλγικές υπηρεσίες. Σημείωσε δε ότι χρέη άνω των 6.000 κεφαλαίου σε ασφαλιστικά ταμεία δεν επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να βγουν στη σύνταξη.