Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούν ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

3:08 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022
03:08 μ.μ. - Δευ, 29/08/2022
Image: Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούν ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η υπουργός πάντως κράτησε μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός "μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες".

Στην εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κορωνοϊού προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η υπουργός πάντως κράτησε μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός "μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες".

Όπως είπε πάντως, "θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια".

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους, που φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν "λίγο πιο χαλαρά" και "μάλλον" χωρίς μάσκες.

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι ήδη έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ. Ειδικά για την Κρήτη ανέφερε ότι στα λύματα προκύπτει μικρότερο φορτίο σε σχέση με έναν μήνα πριν, "άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε".

"Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς", είπε η αναπληρώτρια υπουργός.

Πηγή: Cretalive