Για όλα με τον αντιδήμαρχο Μ. Φραγκούλη στον Ηχώ

6:12 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015
06:11 μ.μ. - Τετ, 25/12/2015
Image: Για όλα με τον αντιδήμαρχο Μ. Φραγκούλη στον Ηχώ

Από τα τέλη που αυξήθηκαν, ποτέ κόβονται υδρόμετρα μέχρι την φροντίδα των αστέγων και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Σε αναπροσαρμογή τελών προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας στον Ηχώ ανέλυσε το γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη το να αυξηθούν τα τέλη.
 
Τα έσοδα του δήμου είναι μηδαμινά και χρειάζεται καθημερινά πολλά χρήματα για να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του.
 
Συγκεκριμένα για τα τέλη στο νερό είπε ο κ. Φραγκούλης ότι μέχρι τώρα οι πολίτες πλήρωναν περίπου 160€ το χρόνο τώρα με την αύξηση θα πάει στα 175€. Αποφασίστηκε ακόμα στο ΔΣ να πραγματοποιηθεί μείωση του παγίου σε ευπαθείς ομάδες της τάξης του 50%.
 
Ωστόσο για όσους δεν έκαναν ρύθμιση οφειλών προς το δήμο αρχίζουν και έχουν επιπτώσεις για παράδειγμα σε πολύ μεγάλα ξενοδοχεία δέσμευσαν το ΑΦΜ και έτσι οι ιδιοκτήτες πήγαν κι έκανα ρύθμιση και τώρα πληρώνουν. Με αυτόν τον τρόπο από τα ανείσπρακτα χρέη που άγγιζαν τα 2 εκατομμύρια έχουν μπει στα ταμεία του δήμου 600000€.

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Φραγκούλη σχετικά με την αύξηση των τελών παρέμβαση έκανε η κα Μαρία Κοτσυφάκη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αντιδρώντας στην αύξηση αυτή. 

Ακόμα μίλησε και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση του ως απαράδεκτη και καταγγέλλοντας το πρόγραμμα της περιφέρειας το οποίο όχι μόνο δεν προσφέρει ότι χρειάζεται αλλά δίνει κάποιες φορές χαλασμένα πράγματα. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των αστέγων.
 
Ο κ. Φραγκούλης απάντησε στα ερωτήματα και στις τοποθετήσεις της κας Κοτσυφάκη.
Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είπε καταγράφουν όσους έχουν ανάγκη και προσπαθούν να γίνεται όσο το δυνατόν το καλύτερο που μπορεί να γίνει. Ευτυχώς υπάρχουν προσφορές από πολίτες και εταιρείες που βοηθούν την κατάσταση.
 
Για του άστεγους είπε ότι γίνονται προσπάθειες από το Δήμο να βρεθεί ένα μέρος στο οποίο θα καταβάλλεται ενοίκιο ώστε να μένουν εκεί όσοι Ιεραπετρίτες χρειάζονται στέγη. Το φαγητό τους το έχει αναλάβει το «Βοήθεια στο Σπίτι». Για όσους δεν είναι από την Ιεράπετρα ο Δήμος φρόντισε τον επαναπατρισμό τους βοηθώντας τους στα έξοδα.