Γεωργική Σχολή Μεσσαράς: Συνεχίζονται οι εγγραφές για την ειδικότητα "Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη"

12:45 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
12:09 μ.μ. - Πέμ, 19/45/2024
Image: Γεωργική Σχολή Μεσσαράς: Συνεχίζονται οι εγγραφές για την ειδικότητα "Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη"

Η κ. Στέλλα Χατζηγεωργίου, διευθύντρια της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς Κρήτης, μίλησε τον Ηχώ 99,8

Η κ. Στέλλα Χατζηγεωργίου, διευθύντρια της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς Κρήτης, μίλησε τον Ηχώ 99,8 για την ειδικότητα που προσφέρει η σχολή με τίτλο «Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη».

Η σχολή λειτουργεί πλέον σαν ΣΑΕΚ, τα γνωστά ΙΕΚ τα οποία έχουν μετονομαστεί σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η ειδικότητα που προσφέρει η σχολή δέχεται σπουδαστές μετά το λύκειο, εξήγησε η κ. Χατζηγεωργίου. Οι σπουδές λειτουργούν 2 χρόνια, δηλαδή 4 εξάμηνα με ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης στο τέλος. Αφού ολοκληρωθεί η φοίτηση, υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να έχουν πτυχίο επιπέδου πέντε, ένα επίπεδο δηλαδή πριν το πανεπιστήμιο που προσφέρει πτυχίο επιπέδου 6. Η σχολή αυτή λοιπόν καλύπτει το κενό ανάμεσα στο Λύκειο και το Πανεπιστήμιο το οποίο κατείχε πριν το ΤΕΙ.

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στο Gov.gr στον τομέα εκπαίδευση - εγγραφή σε σχολείο- σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με μόνη προϋπόθεση το απολυτήριο λυκείου και φυσικά την ταυτότητα. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο προς τα πάνω και ήδη υπάρχουν αρκετοί σπουδαστές μεγαλύτεροι σε ηλικία, ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου. Οι θέσεις που υπάρχουν είναι τριάντα και σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερος γίνεται μοριοδότηση. Μέχρι τώρα υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν εξαντληθεί οι θέσεις. Η προθεσμία εγγραφών είναι μέχρι αυτή την Κυριακή 22/9.

Συνεχίζοντας, η κ. Χατζηγεωργίου μας ενημέρωσε ότι η σχολή είναι ουσιαστικά ένα βήμα πριν από την Γεωπονική και οι σπουδαστές που κατέχουν πτυχίο επιπέδου πέντε από την συγκεκριμένη σχολή μπορούν να δώσουν κατατακτήριες και να περάσουν στην Γεωπονική σε αντίστοιχη ειδικότητα. Οι σπουδές στο συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι μόνο θεωρητικές αλλά και πρακτικές καθώς υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υποδομές. Επιπλέον, πραγματοποιούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και συνεργάζονται με φορείς όπως το ΕΛΜΕΠΑ με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να μην μένουν μόνο στο θεωρητικό κομμάτι. Κλείνοντας, η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σπουδών λέγοντας ότι καλύπτει μεγάλη γκάμα μαθημάτων που αφορούν το φυτό και τη λειτουργία του, τα γεωργικά μηχανήματα, την κατασκευή και τους εξοπλισμούς των θερμοκηπίων μέχρι και την τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία των προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2892031500 και 2892031259.