Γ. Τζιρβελάκης : Ξανά στο Υπουργείο Υγείας οι Γεραπετρίτες για το Νοσοκομείο

10:15 π.μ. - Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Τρί, 24/15/2017
Image: Γ. Τζιρβελάκης : Ξανά στο Υπουργείο Υγείας οι Γεραπετρίτες   για το Νοσοκομείο

Αν δεν δοθούν λύσεις έρχονται κινητοποιήσεις

Ο καθένας κρίνεται από την κοινωνία σχολίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας  κ. Γιάνης Τζιρβελάκης με αφορμή τις ηχηρές όπως τις χαρακτήρισε απουσίες των Βουλευτών του Νομού κ.κ. Μ. Θραψανιώτη , Γιάννη Πλακιωτάκη και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Μαυρομάτη από τη χθεσινή μονοθεματική συνεδρίαση για το Νοσοκομείο. 
Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας ο οποίος θα συμμετάσχει σε πολυμελή Επιτροπή που συστάθηκε προκειμένου να υπάρξει άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας. Επίσης ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γ. Αρακαδάκης που απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση. Παραβρέθηκαν ακόμη αρκετοί φορείς και σύλλογοι. 
Από τη συνεδρίαση όπως είπε ο κ. Τζιρβελάκης προέκυψαν  δυο μέτωπα πάλης. Αποφασίστηκε η σύσταση  πολυμελούς  επιτροπής υπό τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη  και τον Σεβασμιότατο  κ.κ. Κύριλλο  με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων  η οποία θα επιδιώξει άμεσα   επαφή με το Υπουργείο . 
Το δεύτερο μέτωπο θα είναι υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας του Δήμου κ. Αντώνη Πετρά που με επιστημονικούς φορείς  πχ Ιατρικό Σύλλογο θα έρθουν σε επαφή με την 7η ΥΠΕ  για να συζητηθούν και να αναζητηθούν λύεις για το Νοσοκομείο και για να διαχειριστούν επιστημονικού επιπέδου θέματα κυρίως . 
Το βασικό πλαίσιο των διεκδικήσεων είναι το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου, η μετονομασία του σε Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης  , η διεύρυνση του εσωτερικού Οργανισμού , η  στελέχωση της Παθολογικής κλινικής με τουλάχιστον 2 μόνιμους Παθολόγους και η πρόσληψη επαρκούς ιατρικού και λοιπού προσωπικού