Γ. Πλακιωτάκης: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες επιλέγουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση

11:53 π.μ. - Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Τετ, 07/53/2023
Image: Γ. Πλακιωτάκης: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες επιλέγουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση

Καλούμε το Λασίθι, την Κρήτη να ενδυναμώσουν την Ν.Δ. για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση

Συνέντευξη παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ευχαρίστησε καταρχάς τον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου και πρόσθεσε ότι στις νέες εκλογές η Ν.Δ. διεκδικεί μια ασφαλή, ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και σιγουριά, έναν ισχυρό πρωθυπουργό και μια ισχυρή κυβέρνηση», τόνισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό έργου της τετραετίας που πέρασε επεσήμανε σε ότι αφορά το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι, μείωσαν τις μεταναστευτικές ροές, εφάρμοσαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη νησιωτικότητα, προχώρησαν σε αναβάθμιση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και λιμανιών και γενικότερα έδωσαν μια αναπτυξιακή δυναμική στο Υπουργείο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε θέματα οικονομίας ασκώντας στο σημείο κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι μέσα από τα λεγόμενά τους διαφαίνεται ένα κρυφό σχέδιο επιβολής φορολογίας.

Μίλησε για το πρόγραμμα της ΝΔ σε ότι αφορά στην οικονομία και τους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστούν που περιλαμβάνουν, αύξηση μισθών δημόσιων υπαλλήλων, ενίσχυση του τομέα υγείας, κίνητρα για νέους , συνεχή επένδυση στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας κ.α..

Ο κ. Πλακιωτάκης εν συνεχεία τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο επανίδρυσης του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού λέγοντας ότι στόχος είναι να μπορέσουμε μέσα από συνεργασία, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και στρατηγικούς στόχους να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι σε εξέλιξη το μεγάλο έργο του βιολογικού, δίνεται έμφαση στην υλοποίηση έργων για επάρκεια νερού κ.α.. Υπάρχουν τρόποι συνεργασίας των δυο δήμων για να λυθούν ζητήματα, που χρήζουν βελτίωσης. Αυτό που επιδιώκεται είναι η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσω της διαδημοτικής συνεργασίας.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ανέφερε ότι, μπορεί να ιδρύθηκε επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά λειτούργησε επί Ν.Δ. και χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται. Φέτος μάλιστα θα λειτουργήσει η πρώτη τάξη λυκείου. Διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μελέτης ενός νέου πρότυπου σχολικού συγκροτήματος στο Καβούσι για να πάμε στη συνέχεια στη χρηματοδότηση κατασκευής ενός σύγχρονου σχολείου που θα αφορά συνολικά το Λασίθι.

Τέλος ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τα εγγειοβελτιωτικά έργα έργα που θα καλύψουν τις ανάγκες σε νερό ευρύτερα του Δήμου, όπως το Φράγμα του Αγίου Ιωάννη, τα συμπληρωματικά έργα στο φράγμα Μπραμιανών, δεξαμενές κλπ.

Κλείνοντας στο μήνυμά τους προς τις εκλογές, είπε. Το Λασίθι, η Κρήτη αναγνωρίσαν ότι το νησί είναι στον πυρήνα των πρωτοβουλιών του Κ. Μητσοτάκη. Ζητάμε ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της πλειοψηφίας της ΝΔ στο Λασίθι και την Κρήτη. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει Ν.Δ. για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα.