Γ. Πλακιωτάκης: "Κορυφαία στιγμή της νεότερης Κρητικής Ιστορίας η Μάχη του Λασιθίου"

2:16 μ.μ. - Κυριακή, 28 Μαΐου 2023
02:05 μ.μ. - Κυρ, 28/16/2023
Image: Γ. Πλακιωτάκης: "Κορυφαία στιγμή της νεότερης Κρητικής Ιστορίας η Μάχη του Λασιθίου"

Ο πρώην υπουργός συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 156η επέτειο

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 156ης επετείου της Ιστορικής μάχης του Λασιθίου τον Μάιο του 1867, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας στο Οροπεδίου Λασιθίου, βρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

hxonews

«Η δεκαήμερη μάχη του Λασιθίου αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεότερης Κρητικής Ιστορίας και από τα σημαντικότερα γεγονότα της Κρητικής Επανάστασης», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ένα μήνυμα αδούλωτου πνεύματος και παλικαριάς. Οι αγωνιστές της Μάχης του Λασιθίου συνάντησαν το θάνατο και πέρασαν στους Αθανάτους γνωρίζοντας καλά ότι στην πατρίδα μας η ελευθερία ποτέ δεν ήταν δεδομένη. Ξέροντας και διδάσκοντας μας ότι πρέπει να γίνουν θυσίες τόσο για τη διεκδίκηση, όσο και για τη διατήρηση αυτού του υπέρτατου αγαθού. Αγωνιζόμενοι για την πατρίδα μας».   

hxonews

«Η γνώση του παρελθόντος, θα μας βοηθήσει καλύτερα στο παρόν αλλά και στο μέλλον χωρίς καιροσκοπισμος και μακριά από μικροπολιτικές τακτικές, λαϊκισμούς και λόγια εντυπώσεων», πρόσθεσε.

hxonews
hxonews
hxonews