Γ. Πλακιωτάκης: Το Λασίθι πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην επόμενη κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη

12:35 π.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
12:06 π.μ. - Πέμ, 27/35/2019
Image: Γ. Πλακιωτάκης: Το Λασίθι πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην επόμενη κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη

«Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση των Λασιθιωτών αποτελεί τιμή και ευθύνη για μένα»

Για θέματα που απασχολούν τον νομό Λασιθίου και ποιες οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εθνικών εκλογών μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο τέως Πρόεδρος της Ν.Δ ,  Τομεάρχης Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ , και Βουλευτής Λασιθίου και ξανά  υποψήφιος  κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
 
Καταρχάς αναφέρθηκε στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λέγοντας πως το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έτσι όπως ανακοινώθηκε είναι μια λεκτική αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, που χωροθετεί τμήματα υπό προϋποθέσεις  εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, προϋπολογισμός. Ως Ν.Δ.   στηρίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι με τρόπο όμως που να είναι βιώσιμα και λειτουργικά και επάνω σε αυτό θα εργαστούν την επόμενη μέρα.  Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν τα έργα για την ενίσχυση του φράγματος Μπραμιανών, κάποια από τα οποία μάλιστα έχουν καθυστερήσει όπως η προσαγωγός διώρυγα.  Πρόσθεσε  ότι  προκειμένου να στηρίξουν τον παραγωγό  προτίθενται να αλλάξουν και να μειώσουν τη φορολογία  ενώ στο ασφαλιστικό θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Για το μεταφορικό ισοδύναμο σημείωσε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση θα πρέπει όμως να γίνει ένας εξορθολογισμός με αναπτυξιακή λογική και την ύπαρξη ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και όχι με τη μορφή επιδομάτων.  Για την υγεία επεσήμανε την αναγκαιότητα τα νοσοκομεία να είναι λειτουργικά με επαρκές προσωπικό και εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού , προσθέτοντας πως στόχος είναι να γίνουν προσλήψεις σε υγεία , παιδεία, ασφάλεια αλλά και γενικότερα να βρεθούν  κοντά και σε μόνιμη βάση στους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες.
 
Κλείνοντας ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων. Αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ τους ανθρώπους, εισπράττω όμως και αγάπη και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. είναι μια ανθρώπινη αμφίδρομη σχέση του Γιάννη ,  με τους Λασιθώτες. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμησή τους αποτελεί τιμή και ευθύνη για μένα.  Την  πολιτική μου καριέρα την οφείλω πρώτα και πάνω από όλα στους πολίτες του νομού Λασιθίου. Θέλω ένα Λασίθι πρωταγωνιστή των εξελίξεων , σε τοπικό , κρητικό και εθνικό επίπεδο. Το Λασίθι πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και από  την πλευρά μου  και εντός και εκτός βουλής θα συνεχίσω    να αγωνίζομαι για το μέλλον, την προοπτική αυτού του τόπου.
 
Τέλος κάλεσε τον κόσμο στην ανοιχτή ομιλία του που θα γίνει στην Ιεράπετρα τη Δευτέρα 1η Ιουλίου  στο ξενοδοχείο Petra Mare στις 20.30 

Ακολουθεί συνέντευξη Πλακιωτάκη: