Ευχές στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κκ Κύριλλο

12:25 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Τετ, 12/25/2022
Image: Ευχές στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κκ Κύριλλο

Η επόμενη μέρα για την Εκκλησία της Κρήτης και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για ενότητα και ειρήνη

Τις θερμές ευχές του προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, για υγεία και καλή δύναμη στο έργο του εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος. Τον οποίο άλλωστε επισκέφθηκε στο Ρέθυμνο προκειμένου να του ευχηθεί από κοντά.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος, ο νέος Αρχιεπίσκοπος είναι ένας άνθρωπος που από τα παιδικά του χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Εκκλησία παρουσιάζοντας πλούσιο έργο από τις θέσεις που κατείχε. Έχουν μεταξύ τους μια στενή σχέση και μια κοινή πορεία καθώς έχουν υπηρετήσει επι σειρά ετών σε διάφορες θέσεις στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο. Ήδη ο νέος Αρχιεπίσκοπος από τις πρώτες δηλώσεις του έδωσε το στίγμα του, ότι δηλαδή θα πορευτεί σε πνεύμα Ειρήνης και Ενότητας. Είναι γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Κρήτης, κατανοεί και παρακολουθεί τον παλμό της εποχής, είναι κοντά στον κόσμο, κοντά στη νεολαία και φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης, βασιζόμενοι πάντα στην πίστη, τα δόγματα, στο μήνυμα του Ευαγγελίου. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που θα πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος να σταθεί, όπως τα εσωτερικά προβλήματα στην Εκκλησία, η έκλειψη των όποιων τοπικισμών, η σχέση εκκλησίας - πολιτείας, η διαχείριση της περιουσίας της Εκκλησίας κλπ. Ευχόμαστε να είναι άξιος και ευλογημένος από τον Θεό να ανταπεξέλθει στα υψηλά του καθήκοντα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος.

Πρόσθεσε, ότι αφού ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης δώσει το Μικρό και στη συνέχεια το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, θα πρέπει να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να οριστεί η ενθρόνιση του. Ακολούθως θα ξεκινήσουν και οι διεργασίες για τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.