Ευρωεκλογές 2024: Η Έλενα Κουντουρά στον Ηχώ 99,8

12:28 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
12:05 μ.μ. - Παρ, 24/28/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024: Η Έλενα Κουντουρά στον Ηχώ 99,8

Τι είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής για τον τουρισμό, τις υποδομές και την κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Έλενα Κουντουρά, πολιτικός, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παραχώρησε συνέντευξη στον Ηχώ 99,8. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο κομμάτι του τουρισμού καθώς την περίοδο 2015-2019 επιτέλεσε Υπουργός τουρισμού με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική υποδομών, μία μελέτη που είχε καταθέσει η ομάδα της αλλά δεν αξιοποιήθηκε και στην ανάγκη της προστασίας της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας όχι μόνο του τουρισμού αλλά και των τοπικών κοινωνιών ώστε όχι μόνο να φέρουμε περισσότερους τουρίστες αλλά και για να διατηρήσουμε το σημαντικό τουριστικό όνομα που έχουμε. ‘Έμφαση έδωσε επίσης στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας κάτι που ειδικά στην Κρήτη αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. «Πρέπει με στρατηγική και σχεδιασμό, σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία και με ναυαρχίδα το Υπουργείο τουρισμό να υπάρξει η απαραίτητη ανάπτυξη καθώς ο τουρισμός παρακινεί και κινητοποιεί την ανάπτυξη σε όλους τους άλλους τομείς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι θα έπρεπε να μιλάμε για μία Ευρώπη η οποία είναι αλληλέγγυα και κοινωνική και αυτή την πολιτική πρέπει να προτάξουμε καθώς τα φιλελεύθερα κόμματα είναι αυτά που παίρνουν αποφάσεις για τους πολίτες και όχι τα συντηρητικά, τα οποία αποφασίζουν με βάση τα μεγάλα συμφέροντα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές καθώς όταν υπάρχει αποχή μειώνεται η δημοκρατία. «Η ψήφος δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι προνόμιο και ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά, και ειδικά για τους νέους αποτελεί μεγάλη δύναμη.