Έτοιμο το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Κ.Δ.Α.Π Μ.Ε.Α. Ιεράπετρας

12:39 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Πέμ, 09/39/2022
Image: Έτοιμο το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Κ.Δ.Α.Π Μ.Ε.Α. Ιεράπετρας

Αυτοψία του Δημάρχου Ιεράπετρας στο νέο κατασκευασμένο κτίριο του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α», κα Μαρία Σακαδάκη, πραγματοποίησε αυτοψία στο νέο κατασκευασμένο κτίριο του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία Ιεράπετρας και συζήτησε λεπτομέρειες αναφορικά με τον εξοπλισμό τόσο με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, κ. Γεώργιο Ψαρρό, όσο και με τους εργαζόμενους της ήδη υπάρχουσας δομής.

hxonews

Το νέο κτίριο προϋπολογισμού 749.805,15€ είναι εμβαδού 560,93m2, είναι χωροθετημένο μέσα σε δημοτικό οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 3.500,05m2 και περιλαμβάνει:

• Χώρο υποδοχής & αναμονής

• Γραφείο κοινωνικού λειτουργού & εργοθεραπευτών

• Ιατρείο

• Αίθουσα εργοθεραπείας

• Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

• Χώρο παρασκευής γευμάτων – τραπεζαρία

• Ειδικό χώρο εξυπηρέτησης και αποθήκευσης

• Χώρο ανάπαυσης

• WC ΑμεΑ - WC κοινού

Τέλος, η πρόσβαση στο κτίριο πραγματοποιείται με τη χρήση εξωτερικών ραμπών προς διευκόλυνση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια και η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του (έπιπλα, ηλεκτρικές – οικιακές συσκευές, εξοπλισμός εργοθεραπευτηρίου, γυμναστηρίου κ.α) με στόχο το νέο ΚΔΑΠ να λειτουργήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο του 2022.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Για τη Δημοτική Αρχή η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα.

Λειτουργήσαμε για πρώτη φορά στο Λασίθι τη δομή των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, μία από τις ελάχιστες στην Κρήτη, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο κενό που υπήρχε έως τότε. Με μια σειρά ενεργειών, όπως είναι η προμήθεια νέων «seatrac», η προμήθεια μίνι βαν για τη μεταφορά ΑΜΕΑ, η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ιεράπετρας, η πρόσληψη στις Υπηρεσίες του Δήμου ατόμων ΑΜΕΑ, η δημιουργία παιδικών χαρών φιλικών προς τα παιδιά με αναπηρία, η διαγράμμιση θέσεων ΑμεΑ, η κατασκευή ραμπών διευκόλυνσης πρόσβασης, η τοποθέτηση πινακίδων στον αστικό ιστό, η δημιουργία για πρώτη φορά ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ κ.α. επιδιώξαμε - και επιδιώκουμε- να σταθούμε δίπλα τους και να καλύπτουμε βασικές ανάγκες τους.

Με την κατασκευή του νέου κτιρίου, συνεχίζουμε και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

Το καινούριο ΚΔΑΠ ΜΕΑ με την έναρξη της λειτουργίας του θα βελτιώσει την καθημερινότητά των παιδιών, προσφέροντάς τους επιλογές για ποιοτική και δημιουργική απασχόληση σε έναν ασφαλή, σύγχρονο, άνετο, ευάερο και ευήλιο χώρο πλήρως εξοπλισμένο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου, τόσο στους συνεργάτες μου όσο και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό».