«Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» σήμερα στο 8ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

11:01 π.μ. - Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018
11:10 π.μ. - Παρ, 26/01/2018
Image: «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» σήμερα στο 8ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ζωγράφου

Το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας εύχεται χρόνια πολλά σε Δήμητρες και Δημήτρηδες, και σας καλεί στην 7η ημέρα του, σήμερα Παρασκευή 26.10.2018, με το έργο «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βισνιέκ, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ζωγράφου.
 
Συντελεστές
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Κινησιολογία: Ναταλία Στυλιανού
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας
Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Γεωργά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Γαλέα
 
Παίζουν: 
 
Βαΐτσης Δημήτριος,Βασιλείου Μαριάννα, Βλασοπούλου Μαρία, Βλάχου Ανίτα, Βώσσος Χάρης, Γαλέα Μαρία, Δερέμπεης Στυλιανός, Ευαγγελοπούλου Σταυρούλα, Ιωχανά Μαρία, Ιωχανάν Ιωχανάν, Κακαράντζα Θεοδώρα, Καστρίτης Ευστάθιος, Κεφαλά Πηγή, Κύριλλος Ιωάννης, Μανούσου Μαριαλένα, Μητά Κωνσταντίνα, Μητροπούλου Αγγελική, Μιχαλακοπούλου Λουίζα, Μιχαλοπούλου Δωροθέα, Μπαλή Αγνή, Νούλα Χρυσοβαλάντω, Παπαδοπούλου Μαρία, Παπανικολάου Κωνσταντίνος, Παπασπυροπούλου Σοφία, Παπαχατζής Βασίλης, Ροδόπουλος Ηλίας, Ρουμελιώτης Παναγιώτης, Σάββα Γεωργία, Στάλιου Μαρία, Τολίδου Ελεονώρα, Τσαχαλίδης Αντώνης, Τσιτσέ Ειρήνη, Φερεντίνου Σταυρούλα, Φραγκούλη Αποστολία, Φρέντζος Βασίλης, Φώτεινα Γιασεμή,.
 
 
Υπόθεση:
 
Σπονδυλωτό έργο που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων. Ο συγγραφέας με κυνισμό, χιούμορ αλλά και λυρισμό, διατρέχει την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Ο άνθρωπος στον κύκλο που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, τα κάθε λογής σκουπίδια που αδιαμαρτύρητα φορτώνεται ο άνθρωπος, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στην βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, ο άνθρωπος που τρέχει, η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο καθώς και οι νεκροί στρατιώτες, που ανασταίνονται από τον στρατηγό τους για να παρελάσουν, αποτελούν κομμάτια ενός σπασμένου καθρέφτη, που ο συγγραφέας, μας καλεί να συναρμολογήσουμε.
 
Βιογραφικό ομάδας
 
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Ζωγράφου λειτουργεί αδιάλειπτα πάνω από τρεις δεκαετίες, με την καθοδήγηση δασκάλων υποκριτικής, σκηνοθετών και θεατρολόγων αναγνωρισμένου κύρους, προσφέροντας ένα ποικίλο πρόγραμμα θεατρικών ασκήσεων, θεωρητικών αναλύσεων και παραστάσεων. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου, να βιώσουν τη μαγεία του και να ζήσουν τη σκηνική εμπειρία. Οι παραστάσεις του, αποσπούν εξαιρετικές κριτικές καθώς χαρακτηρίζονται
από υψηλή ποιότητα και αισθητική. Η πιο πρόσφατη παρουσία μας, έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, με το έργο «Άλκηστις» του Ευριπίδη.



Ακολουθεί συνέντευξη: