Ερώτηση Θραψανιώτη για μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης

8:25 π.μ. - Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022
08:04 π.μ. - Τετ, 13/25/2022
Image: Ερώτηση Θραψανιώτη για μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υγείας για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Κέντρου Αποκατάστασης της Νεάπολης

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε από κοινού με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κ. Ανδρέα Ξανθό, κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα την «Επίσπευση διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Τμήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Νεάπολης Λασιθίου».

Στην ερώτηση τονίζεται η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την προκήρυξη ως δημόσιου έργου του ΚΕΦΙΑΠ Νεάπολης, του μοναδικού δημόσιου κέντρου, η ολοκλήρωση του οποίου θα καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας Κρήτης και όχι μόνο. Tο υπό δημιουργία Κέντρο Αποκατάστασης, σε συνδυασμό με το Τμήμα Διατροφής και Δικαιολογίας στην Σητεία, λειτούργησαν ως κίνητρο για τον σχεδιασμό και την ίδρυση των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Νομό Λασιθίου , Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αγ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ και Φυσικοθεραπείας στην ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο σχολών στην κατεύθυνση της πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Παράλληλα εκφράζεται η αγωνία ένταξης του στο ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του.