Εργατικό Κέντρο Λασιθίου: 47 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό

2:07 μ.μ. - Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020
02:11 μ.μ. - Δευ, 16/07/2020
Image: Εργατικό Κέντρο Λασιθίου: 47 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό

47η επέτειος της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το 2020, 47 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη,δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι οποίοι συνεχίζονται και παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ.

Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι, επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας μας είναι επίκαιρος και αναγκαίος τόσο για το σήμερα όσο και για την επόμενη μέρα Είναι μονόδρομος για όλους μας να τον συνεχίσουμε, να γίνουμε περισσότεροι, πιο δυνατοί, πιο μαχητικοί, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που αξίζουμε. Η ιστορία των αγώνων των φοιτητών και του λαού μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να κάνουμε τον αγώνα που ήδη δίνουμε, πιο αποτελεσματικό απέναντι σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά μας, βγάζοντας μπροστά τις δικές μας πραγματικές ανάγκες.

Το πνεύμα του Πολυτεχνείου είναι παρών εν μέσω των δυσχερών συνθηκών της επικίνδυνης υγειονομικής κρίσης, που προκαλεί η εξάπλωση της πανδημίας και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που προϋπήρχε, αλλά τώρα χειροτερεύει. Τα θύματα της πανδημίας είναι αμέτρητα πλέον σε παγκόσμια κλίμακα. Το ίδιο αμέτρητα είναι και τα θύματα του φόβου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στη µνήµη των αγωνιστών της εποχής, αναλογιζόμαστε το χρέος µας και δίνουμε το δικό μας διαφορετικό αγώνα. Έναν αγώνα που πρωτίστως τιμά το υπέρτατο αγαθό της Ζωής αλλά και της Ελευθερίας.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της Εργασίας, της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, των Δημοκρατικών Ελευθεριών και της Ισότητας.

Απέναντι σε κάθε φαινόμενο περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών, φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΞΙΣΟΥ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.