ERASMUS: Στην Πολωνία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

11:26 π.μ. - Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Τρί, 20/26/2022
Image: ERASMUS: Στην  Πολωνία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS με τίτλο «TRAIN YOUR BRAIN»

Η τρίτη κινητικότητα του έργου μας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 - 25 Οκτωβρίου 2022 στο σχολείο I Liceum Ogólnokształcące im. Józefa Wybickiego στην πόλη Κοscierzyna της Πολωνίας με συμμετέχοντες χώρες Τουρκία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Πολωνία και Ελλάδα. Στην κινητικότητα έλαβαν μέρος 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας. Ο κύριος στόχος του έργου μας είναι με τη χρήση «Brain Teasers» να καλλιεργηθούν δεξιότητες επιχειρηματικότητας και κριτικής σκέψης κατά τις οποίες, οι μαθήτριες και μαθητές μας να αξιολογούν την αξιοπιστία των πληροφοριών και αποφασίζουν τι να σκεφτούν ή τι να κάνουν μέσω συλλογισμών που γίνονται με βάση όλα τα δυνατά στοιχεία που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους.

hxonews

Η διεθνική συνάντηση ξεκίνησε με υποδοχή στο σχολείο και την τελετή έναρξης από την Διεύθυνση και τους συντονιστές/τριες. Η Δήμαρχος της πόλης υποδέχτηκε επίσης τις ομάδες στο χώρο του σχολείου. Οι μαθήτριες και μαθητές παρουσίασαν τη χώρα και το σχολείο τους και στη συνέχεια παρακολούθησαν διάφορα μαθήματα στις τάξεις. Ακολούθησαν τα πρώτα brain teasers παιχνίδια γνωριμίας. Οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν και αντάλλαξαν δώρα. Οι γονείς μαγείρεψαν και προσέφεραν γεύμα στο σχολείο με όλη τους την αγάπη. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή δώρων.

hxonews

Άφιξη τη δεύτερη μέρα στην πόλη Toruń και επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Mikołaj Kopernik, ξενάγηση και συμμετοχή σε διάλεξη από καθηγητή του Πανεπιστημίου. Επίσκεψη στο Πλανητάριο και παρακολούθηση εκπομπή Αστρολογίας. Το απόγευμα όλοι συμμετείχαν σε παιχνίδια Brain Teasers στον Πύργο της πόλης.

hxonews

Την τρίτη ημέρα οι μαθήτριες και οι μαθητές χωρίστηκαν σε πέντε διεθνείς ομάδες για το παιχνίδι Brain teaser που ονομάζεται Rumikub, με στόχο την βελτίωση & ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης και ολοκλήρωσαν κάποιες εργασίες με εξαιρετικό τρόπο φτιάχνοντας κουιζ και άλλα Teasers games. Τέλος κατασκεύασαν Brain Teasers Calendar.

hxonews

H τέταρτη ημέρα ήταν πλούσια σε δραστηριότητες Brain Teasers στη φύση και συγκεκριμένα στο δάσος στην περιοχή Szarlota κοντά στην Kościerzyna. Δοκίμασαν την τοπική κουζίνα όπου συμμετείχαν και οι γονείς. Το απόγευμα στο σχολείο δόθηκε παράσταση από το συγκρότημα Rytm και Kaszubian Folk Group από μαθητές και μαθήτριες. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και η Τελετή απονομής των πιστοποιητικών παρακολούθησης.

hxonews

Τελευταία μέρα της κινητικότητάς μας με επίσκεψη στη πόλη Gdańsk όπου πραγματοποιήθηκε βόλτα με το πλοίο επίσκεψη στο λιμάνι, αργότερα στην παλιά πόλη και στο European Solidarity Centre.

hxonews

Ημέρα αποχωρισμού και επιστροφή πίσω στις χώρες μας, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις στις καρδιές μας!! Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ιδιαίτερα την Izabela Zgleszewska & τον Marcin Grulkowski για την υπέροχη φιλοξενία τους καθώς και τις οικογένειες που υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τα παιδιά μας!!

https://www.youtube.com/watch?v=JAK_tK19ydU

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας

hxonews
hxonews