Επίσκεψη στην περιοχή της Ιεράπετρας από τον πρόξενο της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα

9:22 π.μ. - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022
09:11 π.μ. - Τρί, 08/22/2022
Image: Επίσκεψη στην περιοχή της Ιεράπετρας από τον πρόξενο της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα

Ο κ. Bishwagith Paul ενημερώθηκε για τα γραφειοκρατικά κολλήματα στην προσπάθεια εξεύρεσης εργατικού δυναμικού

Επίσκεψη από τον Πρόξενο της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα κ. Bishwagith Paul πραγματοποιήθηκε χθες 7/7/2022 στην περιοχή της Ιεράπετρας

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο Πρόξενος από κοντά για τα δεδομένα που υπάρχουν στην αγροτική περιοχή της Ιεράπετρας αναφορικά ΠΑΝΤΑ με το θέμα της ελλείψεως εργατών γης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριλάμβανε μία σύντομη ξενάγηση σε θερμοκηπιακές μονάδες και στον ΑΣΟΠ – Κρητικό Περβόλι. Στην συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόν ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα Ιεράπετρας κ. Παπαδάκης Νεκτάριος.

hxonews

Κατά την σύσκεψη, ο κ. Bishwagith Paul ενημερώθηκε για τα γραφειοκρατικά κολλήματα στην προσπάθεια εξεύρεσης εργατικού δυναμικού για τον πρωτογενή κλάδο ενω ο ίδιος με τη σειρά του ενημέρωσε για αντίστοιχες ενέργειες που γίνονται από την πλευρά του Μπαγκλαντές και για την προσπάθεια συνεργασίας με το Υπουργείο Μεταναστεύσεις στην Ελλάδα.

Δυστυχώς κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν η απροθυμία από την Ελληνική κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε αυτό το σημαντικό ζήτημα που σίγουρα θα κλονίσει την τοπική και εθνική οικονομία τους επόμενους μήνες. Η ευθύνη για αυτό θα είναι αποκλειστικά της Πολιτείας καταλήγει το δελτίο τύπου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε ο κ. Βιαννιτάκης