Επίσκεψη Θραψανιώτη στον Αθερινόλακκο

2:29 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020
02:03 μ.μ. - Δευ, 09/29/2020
Image: Επίσκεψη Θραψανιώτη στον Αθερινόλακκο

Συμμετοχή στην εσπερίδα για το κρητικό ελαιόλαδο στο Μακρύ Γιαλό

Την Παρασκευή 6/3/2020 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης μαζί με ομάδα μελών της ΟΜ Σητείας επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο.

Κατά την επίσκεψη έγινε συνάντηση με τον διευθυντή του εργοστασίου, με τα μέλη του σωματίου εργαζομένων της ΔΕΗ και ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου.

Συζητήθηκαν οι συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου, οι προοπτικές αναβάθμισής του (φυσικό αέριο, ΑΠΕ) και τα προβλήματα, οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό της ΔΕΗ που δουλεύει και κινεί το εργοστάσιο.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ : “Οποιαδήποτε νέα επένδυση – αναβάθμιση στο εργοστάσιο πρέπει να γίνει από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού”.

Στην συνέχεια, την ίδια μέρα το απόγευμα, ο Βουλευτής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν στην εσπερίδα για το κρητικό ελαιόλαδο που διοργάνωσε στο Μακρύ Γιαλό ο Αγροτικός συνεταιρισμός Μακρύ Γιαλού “ Ο Φοίνικας”.

Την εσπερίδα συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Βασικοί ομιλητές – συντονιστές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ κ. Δημήτρης Λυδάκης και ο γευσιγνώστης – σύμβουλος ποιότητας ελαιολάδου κ. Φιλοκτήτης Δασενάκης.

Σε παρέμβαση του ο Βουλευτής Λασιθίου Μ. Θραψανιώτης απευθυνόμενος στον εισηγητή, Καθηγητή του ΕΛΜΕΠΑ, κ Λυδάκη έθεσε το ερώτημα.

«Φεύγοντας οι αγρότες από αυτή την εσπερίδα τι όφελος θα αποκομίσουν;

Επεξηγώντας στην συνέχεια ότι αν δεν υπάρξει ενιαία πολιτική σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης, για καλλιέργεια, αρδευτικά έργα, καταπολέμηση ασθενειών ( δακοκτονία κυρίως), εμπορία με μια ονομασία (brand name) Κρητικό Ελαιόλαδο, με διακριτά τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής (π.χ. ποπ Σητείας ή ποπ Ιεράπετρας κλπ), δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό στην παγκόσμια αγορά και θα υπάρξει κίνδυνος εγκατάλειψης της ελαιοκαλλιέργειας.»

Είναι ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια του ΣΕΔΗΚ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ