Εορτασμός Ημέρας Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 8 Μάη

4:38 μ.μ. - Τρίτη, 3 Μαΐου 2022
04:05 μ.μ. - Τρί, 03/38/2022
Image: Εορτασμός Ημέρας Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή  8 Μάη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στην έδρα της Π.Ε. Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Πανελλαδικός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, αποτελεί την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενής τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς, και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Το πρόγραμμα του εορτασμού όπως εκδόθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη έχει ως εξής:

Ώρα 10:00

Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Ελένη Παπαδοπούλου, φιλόλογο 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Νικολάου.

Ώρα 10:30

Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων

Κατάθεση Στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ν. Λασιθίου, τον Πρόεδρο Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Αγίου Νικολάου ΠΕΑΕΑ, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Οπλιτών, τον Σύλλογο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, τον Εκ/πο Συλλόγου ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74, τον Εκ/πο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Εκ/πο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λασιθίου τον Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, τον Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Τελετάρχης ορίζεται ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ. Ε. Λασιθίου κ. Γεώργιος Ξένος