Ένα χρόνο δημοπρασίες πρώιμων κηπευτικών στο Golden Farm | Συνέντευξη κ. Διακάκη

6:51 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
06:06 μ.μ. - Τετ, 10/51/2015
Image: Ένα χρόνο δημοπρασίες πρώιμων κηπευτικών στο Golden Farm | Συνέντευξη κ. Διακάκη

Το δημοπρατήριο Golden Farm συμπληρώνει ένα χρόνο στο χώρο των δημοπρασιών των πρώιμων κηπευτικών της Ιεράπετρας.

Ο υπεύθυνος του δημοπρατηρίου ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Ηχώ. Ο Μ. Διακάκης ένας νέος άνθρωπος μπήκε στο χώρο με πολλά όνειρα και νέες ιδέες.
 
Στον απολογισμό της χρονιάς για τα 200 μέλη που αριθμοί σήμερα το δημοπρατήριο ήταν μέτρια προς καλή, μας είπε. Τόνισε ότι η Εγγραφή στο δημοπρατήριο είναι δωρεάν για νέα μέλη.
 
Με πολύτιμες εμπειρίες προχωράμε μπροστά, με ηλεκτρονική δημοπρασία ξεκινήσαμε πέρσι και στόχος για την φετινή χρονιά η σωστότερη διαλογή των προϊόντων, η εξάλειψη της κλούβας και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων μας, συνέχισε.
Για τη φορολογία των αγροτών είπε ότι είναι σκληρά τα μέτρα όμως με κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις θα τα καταφέρουμε.
 
Ο κ Διακακης ανέφερε παραδείγματα τέτοιων παρεμβάσεων όπως να μην φεύγουν για τις λαχαναγορές προϊόντα χωρίς παραστατικά και τιμολογημένα, να ενταθούν οι έλεγχοι από το κράτος για να μην βαπτίζονται ελληνικά προϊόντα κυρίως τρίτων χωρών
 
Τέλος παρότρυνε τους παραγωγούς να εμπιστεύομαι τα 8 δημοπρατήρια της Ιεράπετρας αφού μόνο το 40% της παραγωγής περνάει από τα δημοπρατήρια. Το υπόλοιπο ποσοστό πάει απευθείας στους εμπόρους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για να βλέπετε τις τιμές προιόντων απο το δημοπρατήριο Golden Farm μπείτε στη σελίδα στο facebook.

Ακούστε εδώ το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης.

Συνέντευξη