Ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο στο τελευταίο πράσινο της Ιεράπετρας

2:07 μ.μ. - Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022
02:01 μ.μ. - Τρί, 04/07/2022

Με συγκίνηση ένα τελευταίο αντίο στα 42 μεγάλα δέντρα που... φεύγουν

Τα τελευταία χρόνια στην Ιεράπετρα συντελείται ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα. Δεκάδες δέντρα, στο όνομα της ανάπλασης, στην πόλη και τα χωριά ξεπατώνονται αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ψυχή μας. Χιλιάδες αποδημητικά πουλιά εκτοπίζονται, η θερμοκρασία το καλοκαίρι θα εκτιναχθεί, σύμφωνα με μελέτες, από δύο εως 5 βαθμούς πάνω.

hxonews
hxonews
hxonews

Με προχειρότητα χωρίς σχεδιασμό ξεπατώνονται 42 δέντρα από το κέντρο της Ιεράπετρας και θα φυτευτούν 60 νέα, σύμφωνα με τους άρχοντές μας και την μελέτη που έχουν εκπονήσει. Που συνήθως στην πράξη κρίνονται άκυρες αφού ο σχεδιασμός πρασίνου δεν γίνεται από ειδικούς γεωτεχνικούς ή αρχιτέκτονες τοπίου. Χρησιμοποιούνται ακατάλληλα φυτικά είδη ξενικά στην πόλη ενώ μόλις φυτευτούν αφήνονται στην τύχη τους, χωρίς φροντίδα.

hxonews
hxonews
hxonews

Το μικροκλίμα της Ιεράπετρας είναι επιβαρυμένο από το πλαστικό των θερμοκηπίων. Ως αντιστάθμισμα σε αυτό αλλά και στην κλιματική αλλαγή που ξεκίνησε θα έπρεπε όχι να αποψιλωθεί το υπάρχον πράσινο αλλά να φυτευτούν αρκετά άλλα, κατάλληλα, για τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής μας.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews