Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

12:53 π.μ. - Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
12:11 π.μ. - Τρί, 13/53/2018
Image: Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα χειμωνιάτικο σκηνικό

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γεγονός για το οποίο προειδοποιεί και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με την Κρήτη φυσικά δεν μένει ανεπηρέαστη.
 
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν μέχρι στιγμής πως… επιτέλους στο νησί θα νιώσουμε φθινόπωρο τόσο με τις θερμοκρασίες που σταδιακά πέφτουν όσο και με τις ισχυρές ριπές του ανέμου.
 
Σύμφωνα με το meteo.gr, θυελλώδεις άνεμοι θα «χτυπήσουν» τις πόλεις της Κρήτης ήδη από το βράδυ της Τρίτης αλλά και αύριο, Τετάρτη.
 
Συγκεκριμένα:
 
Στο Ηράκλειο από το βράδυ της Τρίτης αναμένονται ισχυροί άνεμοι, αλλά και το πρωί της Τετάρτης η πόλη δε θα ξεφύγει από αυτή την κατάσταση.
 
Αναφορικά με τα Χανιά, ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης οι άνεμοι θα «σφυροκοπήσουν» την πόλη, όμως ισχυρές ριπές ανέμου έχουν παρατηρηθεί και το πρωί της Τετάρτης.
 
Στο Ρέθυμνο οι θυελλώδεις άνεμοι θα παρατηρηθούν από το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης οι Ρεθυμνιώτες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ισχυρές ριπές.
 
Οι προβλέψεις για τους ανέμους στον Άγιο Νικόλαο είναι λίγο… διαφορετικές, καθώς σύμφωνα με το meteo.gr, μόνο το πρωί της Τετάρτης αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι.
 
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι μέρα με τη μέρα η θερμοκρασία θα πέφτει, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχει χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.
 
Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι «από την ερχόμενη Πέμπτη η διάταξη των συστημάτων φαίνεται να αλλάζει σημαντικά με πολύ πιθανή πλέον την αισθητή κατά τόπους πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας μας και ίσως και κάποιες βροχές αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως ορεινά που θα δούμε που και πόσο αξιόλογες θα είναι από αύριο και καθημερινά».
 
Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου:
 
«ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 13-11-18/03 UTC
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1034 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
 
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 37.00, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00,
 
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
 
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.00, ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
 
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 21.30 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 33.00 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
 
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.
 
ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.»
 
πηγή neakriti.gr