Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το Μουσικό Γυμνάσιο ζητά η παράταξη Ιεράπετρα - Δήμος Πρότυπο

12:22 μ.μ. - Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019
12:11 μ.μ. - Σάβ, 09/22/2019
Image: Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το Μουσικό Γυμνάσιο ζητά η παράταξη Ιεράπετρα - Δήμος Πρότυπο

«Κανείς δεν προέβλεπε την δυσμενή εξέλιξη»

Πολύς κόπος χρειάστηκε για να υλοποιηθεί το όραμα των ανθρώπων του Καβουσίου και ειδικά του Προέδρου, Γιάννη Ρεμεδιάκη. Το Μουσικό γυμνάσιο ήταν πλέον μια πραγματικότητα, και οι καμπάνες που χαρμόσυνα ξύπνησαν το χωριό, προμήνυαν την νέα εποχή, που ξεκινούσε δυναμικά στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης με ένα εξαιρετικό εργαλείο μάθησης τόσο για τον ίδιο τον τόπο αλλά και για όλο το Λασίθι. Το Μουσικό Γυμνάσιο που θα άνοιγε την πόρτα του σε λίγο καιρό, στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού, έδινε νέες προοπτικές μάθησης στα παιδιά που αγαπούσαν την μουσική και επιθυμούσαν να εντρυφήσουν στα μυστικά της. Ο Δήμος από την μεριά του και ειδικά η Σχολική Επιτροπή στήριξε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια και η Τεχνική Υπηρεσία με εντολή Δημάρχου σε σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες και προμήθειες για να είναι όλα έτοιμα να υποδεχθούν τους νέους μαθητές. 
 
Όλα έδειχναν ότι είχαμε πράξει τα δέοντα αφού και το Υπουργείο Παιδείας & θρησκευμάτων όρισε νέο Διευθυντή και προχώρησε στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού. 
 
Κανείς δεν προέβλεπε την δυσμενή εξέλιξη. 
 
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & θρησκευμάτων για την αναστολή της λειτουργίας του νέου Γυμνασίου στο Καβούσι, με την δικαιολογία του περιορισμένου αριθμού εγγραφών έπεσε σαν βόμβα στη τοπική κοινωνία, δημιουργώντας μια σειρά από ερωτήματα που όπως και να έχει πρέπει το συντομότερο να απαντηθούν. 
 
Αυτός είναι ο λόγος που απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε την άμεση σύγκλησή του, σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις από κοινού ενέργειες τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης και τους αρμόδιους σε θέματα εκπαίδευσης για την αναίρεση της αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Καβουσίου.