Έκτακτα μέτρα στο Δήμο Ιεράπετρας -Κλείνουν παιδικές χαρές έμφαση στην ενημέρωση

5:39 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
05:03 μ.μ. - Παρ, 13/39/2020
Image: Έκτακτα μέτρα στο Δήμο Ιεράπετρας -Κλείνουν παιδικές χαρές έμφαση στην ενημέρωση

Λειτουργία από τη Δευτέρα 16/3 νέας τηλεφωνικής γραμμής αποκλειστικά για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μανώλη Καλλιονάκη και του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η γενική γραμματέας του Δήμου κα. Θεοδώρα Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, οι αντιδήμαρχοι κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ . Μανώλης Βρυγιωνάκης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Μαρία Σακαδάκη και ο πρόεδρος της επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωστής Αστροπεκάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού, στην ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου και του νοσοκομείου και σε νέες επιμέρους κινήσεις και συμπληρωματικά μέτρα που θα παρθούν για την προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ιεράπετρας κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη πάρει και για τα οποία έχει ήδη ενημερώσει τους δημότες, λαμβάνοντας επιπλέον και τα ακόλουθα μέτρα:

• Συνεχής ενημέρωση του κοινού, στην επίσημη σελίδα του Δήμου (ierapetra.gov.gr), με αναρτήσεις στοιχείων από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούνται για την προστασία από τον κορωνοϊό.• Περιορισμός των ωρών εισόδου του κοινού για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας από 08:00 - 11:00 π.μ.• Λειτουργία από τη Δευτέρα 16/3 νέας τηλεφωνικής γραμμής αποκλειστικά για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού για την αποφυγή συνωστισμού και μετακινήσεων.• Αναβολή εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.• Αναβολή όλων των εκδηλώσεων στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.• Αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου με την παράκληση οι πολίτες να μην εισέρχονται σε αυτές.• Κλείσιμο όλων των κλειστών χώρων άθλησης.• Αφισοκόλληση, αύριο Σάββατο, σε όλη την πόλη, τους οικισμούς και τις κοινότητες των μέτρων υγιεινής για την ενημέρωση του κοινού.Επιπλέον, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με προέδρους φορέων και συλλόγων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ενημέρωση και η ταχύτερη καθολική εφαρμογή των μέτρων.

Ο κ. Καλαντζάκης δήλωσε:

«Στον Δήμο Ιεράπετρας είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο παρουσίασης περιστατικού και τον κίνδυνο έξαρσης του ιού.

Επιπλέον, διατηρούμε απόλυτα συνεργατικό κλίμα και συνεχή επικοινωνία μεταξύ Δήμου, Νοσοκομείου και Ερυθρού Σταυρού για την αλληλοστήριξη των υπηρεσιών και την ενδυνάμωση των προσπαθειών ελέγχου της κατάστασης.

Παρακαλώ προσωπικά τον καθένα από τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου να δώσετε ιδιαίτερη βάση στην ατομική ευθύνη που οφείλουμε να έχουμε σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους γύρω μας και να τηρείτε όλες τις οδηγίες αποφεύγοντας κάθε ρίσκο.

Ιδιαίτερα παρακαλώ να αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους και μετακινήσεις καθώς και τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους και να τηρείτε τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής.

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, προκειμένου να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή μας.»