Έξι ελαφρά τραυματίες από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

5:58 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
05:12 μ.μ. - Τετ, 06/58/2017
Image: Έξι ελαφρά τραυματίες από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε βάθος 10 χλμ, 39 χλμ Νότια της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικροζημιές. Η αστυνομία της περιοχής προσπαθεί να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς μέχρι στιγμής» ανέφερε στο twitter o δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.
 
Ο σεισμός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Φαίνεται πως οι μετασεισμοί συνεχίζονται με μειούμενη ευτυχώς ένταση, αφού σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ένας ακόμη εντάσεως 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.47.
Πηγές του Δήμου Λέσβου τονίζουν στο TPP ότι μολονότι δεν έχουν ακόμα συνολική εικόνα των ζημιών, το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο, ενώ στην πόλη της Μυτιλήνης έχουν καταγραφεί μόνο μικροζημιές. Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρισά του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο, όπου σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχουν αναφερθεί 6 ελαφρά τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.
 
Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
 
Στη Μυτιλήνη ο Τόσκας
 
Στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 6,1R που σημειώθηκε μεταξύ Λέσβου και Χίου. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ.
 
 
Πηγή: thepressproject.gr