Εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Πάντοβα Ιταλίας για επιμόρφωση

12:51 μ.μ. - Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023
12:10 μ.μ. - Τρί, 17/51/2023
Image: Εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Πάντοβα Ιταλίας για επιμόρφωση

Από την παιδαγωγική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας

Συμμετοχή σε επιμόρφωση στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Πάντοβα από 21 έως 25 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο του Erasmus+ 2022-1-EL01-KA122-SCH-000077868, «Creating Gender, Drama, Art & Tech Inclusive Classrooms» με τίτλο Improving social and emotional learning at school.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατανόησαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Κοινωνική και Συναισθηματική Μάθηση (SEL) στις τάξεις και ανακάλυψαν τα ουσιαστικά πλεονεκτήματά της στην ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, των θετικών σχέσεων και των βελτιωμένων ακαδημαϊκών αποτελεσμάτων.

Απόκτησαν νέες και αποτελεσματικές μεθόδους για την καλλιέργεια της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών/τριών, ενισχύοντας τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες και τη συνολική ευημερία τους. Επίσης απόκτησαν πρακτικές προσεγγίσεις και μια προορατική στάση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων δίνοντας έμφαση στις τεχνικές πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης. Βελτίωσαν τις διδακτικές τους προσεγγίσεις και μεθόδους ενώ έμαθαν να αξιολογούν και να αναστοχάζονται εστιάζοντας στην αποτελεσματικότητά της κάθε διδακτικής παρέμβασης μέσω έγκυρων και σύγχρονων τεχνικών αξιολόγησης. Παράλληλα περιηγήθηκαν στην πόλη της Πάντοβα και στη γειτονική Βερόνα γνωρίζοντας από κοντά το πολιτιστικό και πολιτισμικό πλαίσιο ανάπτυξης τους, εμβαθύνοντας στο διάχυτο αναγεννησιακό κλίμα τους.

https://youtu.be/zzgHzkpx0EE

Η παιδαγωγική ομάδα του 1 ου ΓΕΛ Ιεράπετρας

hxonews
hxonews