Εκλογές 2023 - Εμμ. Καλαϊτζάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή από τους Λασιθιώτες για να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας όσα μας οφείλει η πολιτεία

1:03 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023
01:05 μ.μ. - Παρ, 19/03/2023
Image: Εκλογές 2023 - Εμμ. Καλαϊτζάκης:  Ζητώ ισχυρή εντολή από τους Λασιθιώτες για να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας όσα μας οφείλει η πολιτεία

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Λασιθίου κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης ήταν καλεσμένος σήμερα στον Ηχώ 99,8 αναλύοντας θέσεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών στη χώρα και το Λασίθι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα οικονομίας επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που έλαβαν όλες αυτές τις ημέρες των περιοδειών είναι η δυσκολία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης ακόμη και στα καύσιμα.

Άσκησε κριτική στο πως διακυβέρνησε τη χώρα η ΝΔ και μίλησε για έργα που εξαγγέλλονται και δεν προχωρά η υλοποίηση τους. Τοποθετήθηκε και για το θέμα της υγείας που όπως είπε «πονάει» το Λασίθι και όχι μόνο, λέγοντας ότι πρέπει να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δικό του προϋπολογισμό και κάθε Νοσοκομείο να έχει το δικό του ΑΦΜ. Όπως αντίστοιχα πρέπει να στηριχθεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο και γενικότερα να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο εκπαίδευσης και εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τάχθηκε στο σημείο υπέρ της λειτουργίας του Τμήματος  που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν λειτούργησε η Ν.Δ.

Μιλώντας για τα νέα παιδιά, είπε ότι το στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσουμε κίνητρα για να γυρίσουν όσοι έφυγαν και να μην χρειαστεί να φύγουν άλλοι, με αύξηση του κατώτατου μισθού, με αύξηση του αφορολόγητου, με μειώσεις στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, με το να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο σε μία τουλάχιστον συστημική τράπεζα.

Τόνισε στη συνέχεια ότι θα πρέπει να αναλογιστούμε όλα αυτά που έχασε ο τόπος μας το τελευταίο διάστημα επί ΝΔ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τη μαθητική εστία, την αστυνομική υποδιεύθυνση, το γηροκομείο, τους εργάτες γης.

Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι κοστολογημένο και θα έρθει για να δώσει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Για την υποψηφιότητά του ο κ. Καλαϊτζάκης είπε ότι θέλει να εργαστεί ώστε να πάψει πια να αντιμετωπίζεται ο νομός Λασιθίου ως μια ακριτική περιοχή και σαν «χρυσή κότα» που προσφέρει στην οικονομία μέσα από την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και μέσα από τον τουρισμό.

Ο Λασιθιώτης και ο Γεραπετρίτης θα πρέπει να προσέξει ποιο πρόγραμμα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά του και ποιος είναι ικανότερος να διεκδικήσει όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο μας.

«17 χρόνια στη μαχόμενη δικηγορία έχω μάθει να υπερασπίζομαι με πάθος τα συμφέροντα των εντολέων μου και γι’ αυτό ζητάω και από τους συμπατριώτες μου να μου δώσουν ισχυρή εντολή να παλέψω μαζί τους διεκδικώντας για τον τόπο μας όσα μας οφείλει η πολιτεία».