Έκκληση Καλλιονάκη για νερό, μάσκες και αντισηπτικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:22 π.μ. - Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Πέμ, 19/22/2020
Image: Έκκληση Καλλιονάκη για νερό, μάσκες και αντισηπτικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για τις δυσκολίες προμήθειας

Μικρό απόθεμα σε μάσκες και αντισηπτικά υπάρχει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών λόγω κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μανώλης Καλλιονάκης γίνεται προσπάθεια καλής διαχείρισης των αποθεμάτων αυτών γιατί υπάρχουν δυσκολίες στις προμήθειες καθώς η ζήτηση παγκοσμίως είναι μεγάλη Είναι δε ενδεικτικό ότι μια ποσότητα σε μάσκες που σκόπευαν να αγοράσουμε με κόστος 700 ευρώ τώρα κοστίζει 11.000 ευρώ. Ένα νοσοκομείο σαν της Ιεράπετρας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο ποσό. Εξάλλου όταν ανέλαβε ως Διοικητής δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ διαθέσιμο για να το διαχειριστούν αναμένοντας τότε τον νέο προϋπολογισμό. Περιμένουν λοιπόν εφοδιασμό σε αυτά τα είδη από το υπουργείο το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για να καλυφθούν ανάγκες πανελλαδικά. Εάν ωστόσο κάποιος έχει διαθέσιμες ποσότητες μπορεί να τις προσφέρει στο Νοσοκομείο.

Επίσης επειδή γίνονται εργασίες διαμόρφωσης χώρων για την υποδοχή και περίθαλψη κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια. Επιπλέον όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν νερό και χυμούς. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με τον Ερυθρό Σταυρό Νοσοκομείο για το πώς και πού μπορούν να δώσουν την προσφορά τους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Κλείνοντας ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα και ευχαρίστησε Εκκλησία, Δήμο , φορείς, συλλόγους , πολίτες, εθελοντές και όλους όσοι βοηθούν και στηρίζουν το Νοσοκομείο ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιονάκη: