Εκδήλωση - Συζήτηση με την υποψήφια της ΟΚΔΕ Λασιθίου Μαρία Κτιστάκη στην Ιεράπετρα

8:21 π.μ. - Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
08:06 π.μ. - Δευ, 24/21/2019
Image: Εκδήλωση - Συζήτηση με την υποψήφια της ΟΚΔΕ Λασιθίου Μαρία Κτιστάκη στην Ιεράπετρα

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 18.30, μικρή αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ 
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ – Με Ενότητα και Αυτοοργάνωση 
Ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, εθνικισμό, πόλεμο, καταστολή
 
Για μια ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
 
Εκδήλωση - Συζήτηση
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
18.30, μικρή αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 1ος όροφος
με την υποψήφια της ΟΚΔΕ στο Νομό Λασιθίου: Μαρία Κτιστάκη
 
 
Το κλείσιμο της καταστροφικής τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ  και το άνοιγμα -όπως φαίνεται- της εποχής Μητσοτάκη βρίσκουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με κολοσσιαία προβλήματα. Τα αιματηρά πλεονάσματα και η επιτήρηση μέχρι το 2060, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας που θεμελιώνεται καθημερινά στους εργασιακούς χώρους, η αντιδημοκρατική αναδίπλωση, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και των Δικαστηρίων, η αυταρχικοποίηση –σχεδόν φασιστικοποίηση- του δημόσιου λόγου και της πολιτικής ζωής, η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας είναι τα κυριότερα από αυτά. 
 
Η ΟΚΔΕ κατεβαίνει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου επιχειρώντας να δώσει μια χρήσιμη επιλογή για τους εργαζόμενους τους νέους, τους φτωχούς.  Η ΟΚΔΕ συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές:
 
Για να καταγγείλει την πολιτική των αστικών κομμάτων, όπως εκφράζεται κυρίαρχα από τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την πολιτική των μνημονίων που εξόντωσαν την ελληνική κοινωνία επί μία δεκαετία και τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
 
Για να αναδείξει την αναγκαιότητα της σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το στρατηγικό επιτελείο της πιο βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
 
Για να αντιπαρατεθεί  με τα αντιδραστικά ιδεολογήματα του ρατσισμού, του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλείας, που έντεχνα πλασάρονται από τα φασιστικά ή ακροδεξιά κόμματα (Χρυσή Αυγή, Βελόπουλος κλπ), αλλά και καλλιεργούνται, με τον έναν ή άλλον τρόπο, από τα «μεγάλα» αστικά κόμματα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην βλέπουμε τα πραγματικά μας προβλήματα.
 
Για να προβάλλει ένα ριζοσπαστικό, ταξικό πρόγραμμα σωτηρίας για την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία. Ένα αντίστροφο μνημόνιο ενάντια σε όλους αυτούς που μας βύθισαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
 
Για να αναδείξει έναν άλλο δρόμο, σε σύγκρουση με το χρεωκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα που κατατρώει τα επιτεύγματα αιώνων της ανθρωπότητας και ξερνάει φτώχεια, ανισότητες, εκμετάλλευση.  Για τη μόνη πραγματική εναλλακτική των εργαζομένων, το σοσιαλισμό, που περνά μέσα από την πάλη για μια άλλη εξουσία, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.
 
Για να προβάλλει μια συγκροτημένη επαναστατική πολιτική, που να ανταποκρίνεται πραγματικά στην τεράστια κρισιμότητα της περιόδου: 
 
Με ενότητα στους αγώνες και συνειδητό αγώνα για μια τέτοια ενότητα. Για να σταματήσει επιτέλους ο εκφυλιστικός κατακερματισμός των κινητοποιήσεων  που συρρικνώνει τις δυνάμεις των εργαζομένων, αποθαρρύνει, σκορπά την απογοήτευση. 
 
Με πάλη για την ανασυγκρότηση των δομών του εργατικού κινήματος, των σωματείων, και με τη δημιουργία νέων σωματείων, αλλά και εναλλακτικών  μορφών αυτοοργάνωσης των «από κάτω».
 
Με ένα ριζοσπαστικό, ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας για τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ/ΕΕ/ΝΑΤΟ, ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
 
Με την πάλη για μια πραγματική αριστερά. Μια αριστερά όχι στα λόγια και στις κάλπες, αλλά στους δρόμους και τους αγώνες, αποτελεσματική και άρα επαναστατική. Μια αριστερά που θα προκύψει από την οικοδόμηση μιας νέας μαζικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής δύναμης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και θα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων, αιχμή του δόρατος στους αγώνες τους. Για να προετοιμαστεί πραγματικά μια νικηφόρα σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος, με αποκορύφωμα μια άλλη δομή εξουσίας, μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα ανοίξει τον δρόμο στη μόνη εναλλακτική, το Σοσιαλισμό.
 
Μία ψήφος στην ΟΚΔΕ, δεν είναι απλά μια ψήφος διαμαρτυρίας, και σίγουρα δεν είναι μια χαμένη ψήφος. Είναι σημαντική συμβολή στην ενίσχυση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, για το δίκιο και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, για την επαναστατική προοπτική.