Εγκαίνια του νέου κτιρίου ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας

8:19 μ.μ. - Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023
08:12 μ.μ. - Τετ, 13/19/2023
Image: Εγκαίνια του νέου κτιρίου ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας

Καλαντζάκης: Κάναμε πραγματικότητα ένα σπουδαίο έργο

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος κτιρίου του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, μιας σημαντικής δομής του Δήμου Ιεράπετρας για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, προϋπολογισμού 749.805€.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Αγγελάκης Πορφύριος, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, Αντιδημάρχων, της Προέδρου  του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.», συνεργατών του Δημάρχου, της Προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας, εργαζομένων της δομής, ωφελούμενων, συγγενών τους και άλλων δημοτών.

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους χώρους και τον σύγχρονο εξοπλισμό του.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη στήριξη και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάσαμε το Νέο Κτίριο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Ιεράπετρας (Κ.Δ.Α.Π- Α.Μ.Ε.Α). 

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε θέματα σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους λειτουργήσαμε την πρώτη δομή Κ.Δ.Α.Π - Α.Μ. Ε.Α του Νομού Λασιθίου, την οποία και στηρίξαμε καλύπτοντας συνεχώς τις οποιεσδήποτε ανάγκες της, ακόμα και με την αγορά ενός σύγχρονου μίνι βαν με ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά, λύνοντας το μεγάλο ζήτημα μετακίνησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε κάθε σημείο του Δήμου.

Δε σταματήσαμε όμως εκεί. Παραμείναμε δίπλα στα άτομα Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου και κάναμε πραγματικότητα ένα ακόμα μεγαλύτερο εγχείρημα. Τη δημιουργία ενός νέου κτιρίου, από τα ελάχιστα στην Κρήτη, που παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε ένα λειτουργικό, ποιοτικό, ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον.

Το θέλαμε, το εντάξαμε στο πρόγραμμά μας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότησή του και το είδαμε πλέον να υλοποιείται έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, πολλές δυσκολίες και ανασταλτικούς παράγοντες (covid κτλ.).

Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε πάντα, από οποιαδήποτε θέση και με οποιονδήποτε τρόπο να στηρίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας και τις οικογένειές τους, επιδιώκοντας τη συνεχή διευκόλυνση και βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους».