Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργική Συνεργασία» Γ Προϊστάκη

3:15 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015
03:09 μ.μ. - Τετ, 30/15/2015
Image: Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργική Συνεργασία» Γ Προϊστάκη

Δύο θέματα κυριάρχησαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δημιουργική κ. Γ. Προϊστάκης.

Το χωροταξικό Κρήτης και τα πεπραγμένα της δημοτικής παράταξης τη χρονιά που πέρασε το σημαντικότερο πρόβλημα κατά τον κ Προϊστάκη είναι το νερό, η ποσότητα και η ποιότητα του. Είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως είπε, έργα ύδρευσης όπως η μελέτη για νέο αγωγό από το Μύρτος αξίας 5 εκ ευρώ που θα μπορούσε να εξασφαλίσει 2000 κμ νερού που τόσο μας χρειάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Με την ενιαία διαχείριση από τους Μύθους μέχρι τον Μαύρο Κόλυμπο που προέβλεπε η μελέτη, που ακύρωσαν στα πρώτα δημοτικά συμβούλια, θα μας έδινε προτάσεις για έργα που θα χρειαστούν να γίνουν στο μέλλον για λύση του θέματος της ύδρευσης.
 
Για την προσπάθεια δημιουργίας ΤΟΕΒ στη περιοχή των Μαλλών είπε ότι αφού οι τοπικές κοινωνίες το αποφάσισαν έπρεπε να δημιουργηθεί.
 
Αναφορά έγινε και στο θέμα της μεταφοράς του ΚΤΕΛ στο χώρο δίπλα από το 2ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας επιμένοντας ο κ. Προϊστάκης ότι δεν ταιριάζει σ’ αυτό το χώρο εξάλλου υπάρχει εμπλοκή στο θέμα, αφού κρίθηκε από τις υπηρεσίες το κτίριο του σχολείου νόμιμο.
 
Για το νοσοκομείο είπε ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε το θέμα πρέπει να υπάρχει διαρκής αγώνας που εμείς σαν παράταξη τον στηρίζουμε.
 
Ο κ Προϊστάκης σχολίασε τον νέο τουριστικό χάρτη της πόλης τον οποίο χαρακτήρισε μη χρηστικό για τους επισκέπτες δεν μπορεί να παρουσιάζονται τα καταπράσινα βουνά της Θρυπτής και του Σελάκανου με μοβ χρώμα στο χάρτη. Πως θα καταλάβει ο τουρίστας ότι είναι όμορφα καταπράσινα δάση; Εμείς το επισημάναμε στην αρμόδια για τον τουρισμό κα Ρουμελιωτάκη-Σκυβάλου. Είπε ότι θα διορθωθούν αλλά και πάλι δεν εισακούστηκαν. Γενικά η Δημοτική αρχή παρόλο που έχουμε διάθεση για συνεργασία δεν μας «χρησιμοποιεί» κάτι παραπάνω ξέρουμε αφού έχουμε χειριστεί ως προηγούμενη Δ.Α. πολλά θέματα.
 
Για το χωροταξικό είπε ότι εδώ στα νότια της Κρήτης μας ετοιμάζουν για την μεγάλη μπαταρία της Ευρώπης.
 
Από ότι φαίνεται είναι τελειωμένη υπόθεση αφού είναι μνημόνιακη δέσμευση
Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και μόνο αν αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες ίσως αποτραπεί.
 
Για να καταλάβουμε την σοβαρότητα του θέματος ο κ Προϊστάκης ανέφερε ως παράδειγμα την αναφορά στο νησί Χρυσή ως προέκταση του Μεραμβέλου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές φαίνεται καθαρά η υποβάθμιση τους αφού παραπλανητικά ο χάρτης του χωροταξικού κάνει λόγω για μονάδες πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας πράγμα που δεν ισχύει.
 
Επανέλαβε ότι μόνο οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποτρέψουν τέτοια σχέδια.

Ακούστε εδώ το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης

Συνέντευξη