Δυναμική η συμμετοχή των Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο συλλαλητήριο

9:19 π.μ. - Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023
09:02 π.μ. - Παρ, 24/19/2023
Image: Δυναμική η συμμετοχή των Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο συλλαλητήριο

Στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο και οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Στο χθεσινό παγκρήτιο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στο Ηράκλειο συμμετείχε και ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνονται τα εξής:

"Δυναμική, μαχητική και μαζική υπήρξε η συμμετοχή της Ιεράπετρας στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε χθες 22/2/23 στο Ηράκλειο. Μετά το πρωτόγνωρο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα στις 2 Φεβρουαρίου , όπου σύσσωμος ο λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα αποδεχθεί παθητικά να του στερήσουν τις δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει στον τόπο μας, ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται και η φωνή μας ακούστηκε ξανά.

Μαζί με όλη την Κρήτη, οι Ιεραπετρίτες βροντοφώναξαν άλλη μια φορά ότι δεν θα δεχθούν παθητικά, ούτε υποβάθμιση, ούτε συγχώνευση, ούτε αλλαγή αποστολής του Νοσοκομείου τους. Ζήτησαν την στελέχωση του ώστε απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του. Ζήτησαν την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που μεθοδικά η Κυβέρνηση παραχωρεί τώρα στους ιδιώτες επενδυτές.

Κάθε φορέας, κάθε συλλογικότητα και πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το αποφασιστικό παρών τους. Η απόφαση για την δημιουργία της «Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Ιεράπετρας για τη Δημόσια Υγεία», μαζί με τον «Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας» υπήρξε καταλυτική. Διατρανώσαμε όλοι μαζί ότι κάθε σχεδιασμός εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, που χρηματοδοτείται από την στέρηση του Έλληνα πολίτη, δεν είναι αποδεκτή. Οι φωνές διαμαρτυρίας και συμπαράστασης έρχονται από όλη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Είμαστε όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα.

Γνωρίζουμε ότι o αγώνας αυτός θα είναι μακρύς και δύσκολος. Γνωρίζουμε όμως ότι μόνον με "φωνή λαού" μπορούν να ανατραπούν οι εις βάρος μας σχεδιασμοί.

Αν επιζητούν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, είμαστε στη διάθεση τους.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε".

Στο συλλαλητήριο και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

hxonews

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επισημαίνονται τα εξής:

"Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Παγκρήτιο συλλαλητήριο και συναυλία για την υγεία στις 22 Φλεβάρη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, που διοργανώσαμε από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής και ΣΕΥΠ Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες από όλη την Κρήτη που παραβρέθηκαν στο μεγαλύτερο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που έχει γίνει στο Ηράκλειο, αψηφώντας την χιλιομετρική απόσταση.

Πάνω από 130 σωματεία, σύλλογοι και φορείς συμμετείχαν και στήριξαν την κινητοποίηση μας για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Από την περιοχή μας στήριξαν με ανακοινώσεις το συλλαλητήριο οι παρακάτω φορείς:

 • Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
 • Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΥ Νεάπολης “Διαλυνάκειο”
 • Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
 • Σύλλογος Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου
 • Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου
 • Ένωση Γονέων Δήμου Αγίου Νικολάου
 • Κοινωνικός χώρος «Πυρόβολος» Αγίου Νικολάου
 • Φίλοι Νοσοκομείου Νεάπολης
 • Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης
 • ΕΛΜΕ Λασιθίου
 • Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου
 • Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου
 • Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λασιθίου
 • Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Λασιθίου
 • Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου

Ευχαριστούμε τους μουσικούς καλλιτέχνες για την όμορφη συναυλία που μας προσφέρανε!

Επίσης ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου που προσέφερε αμισθί το λεωφορεία για τη μεταφορά συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο από Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα, γι΄ αυτό συνεχίσουμε όλοι μαζί να διεκδικούμε:

· Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων.

· Να μην κλείσει και να μην αλλάξει χαρακτήρα κανένα νοσοκομείο. Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στο "νέο ΕΣΥ ".

· Καμία κατάργηση –συγχώνευση τμήματος, κλινικής ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας υγείας.

· Κατάργηση πληρωμών ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, χειρουργεία και άλλες θεραπείες.

· Επικαιροποίηση απαρχαιωμένων οργανισμών νοσοκομείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

· Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

· Γιατροί ΕΣΥ πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης

· Καμία υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων ιατρικής με την εισαγωγή κριτηρίων αξιολόγησης-φίλτρων. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για άσκηση επαγγέλματος

· Όχι στον αυταρχισμό διοικήσεων

· Όχι σε μετακινήσεις γιατρών και άλλων υγειονομικών μεταξύ μονάδων υγείας

· Αυξήσεις μισθών σε επίπεδα ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

· Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών"

cretalive.gr