ΔΣ Ιεράπετρας: Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες

10:53 π.μ. - Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016
10:04 π.μ. - Πέμ, 07/53/2016
Image: ΔΣ Ιεράπετρας: Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες

Ο καθορισμός των προϋποθέσεων για μείωση ή απαλλαγή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απασχόλησε ιδιαίτερα το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας, το οποίο κλήθηκε να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με βάσει τις οποίες θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Φραγκούλης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους.
 
Κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ συζητήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.
 
Όπως αναφέρθηκε, το ποσοστό μείωσης των τελών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ωφελούμενων, αλλά και από την επίπτωση στα έσοδα του δήμου, εφόσον θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας.