Δουλούμης: Αισιοδοξία για καλές τιμές στα κηπευτικά και τον Μάιο – Αγκάθι οι εργάτες γης

11:06 π.μ. - Τρίτη, 26 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Τρί, 26/06/2022
Image: Δουλούμης: Αισιοδοξία για καλές τιμές στα κηπευτικά και τον Μάιο – Αγκάθι οι εργάτες γης

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 το μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή»

Την πορεία των κηπευτικών εν μέσω της πασχαλινής περιόδου και τις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα ανέλυσε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Φώντας Δουλούμης μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή».

Όπως είπε, τα δεδομένα δείχνουν,  ότι η αγορά κινήθηκε ομαλά και ότι ο μήνας Μάιος θα είναι ένας καλός μήνας για τους παραγωγούς σε ότι αφορά στις τιμές. Η τομάτα φαίνεται να είναι το προϊόν, που θα πάει πολύ καλά και θα παρασύρει ανοδικά και τα τοματίνια. Ο προβληματισμός, ωστόσο υπάρχει για τα εξαγώγιμα προϊόντα υπάρχει και ειδικά για τα πιπεροειδή. Οι καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην αγορά των κηπευτικών, είπε ο κ. Δουλούμης.

Τώρα ως προς το εάν οι παραγωγοί θα προχωρήσουν σε καλοκαιρινές φυτεύσεις εκτίμησε, ότι ένα ποσοστό παραγωγών θα καλλιεργήσει όμως φαίνεται πως θα είναι μικρό το ποσοστό δεδομένου, ότι το κόστος μιας καλοκαιρινής φύτευσης είναι πολύ υψηλό. Σε αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το θέμα των εργατών γης. Ο τρόπος αντιμετώπισης του κράτους σε αυτό το θέμα είναι αστεία μέχρι και γελοία. Οι εργάτες γης,  που δουλεύουν τώρα στην περιοχή, από περιοχές όπως Πακιστάν, έχουν κάτσει κάποια χρόνια στον τόπο μας, έχουν μάθει τη γλώσσα, έχουν μάθει τη δουλειά στα θερμοκήπια, έχουν ενσωματωθεί κατά κάποιο τρόπο στην κοινωνία. Και τώρα που δεν μπορούν να τους βγάλουμε χαρτιά, παλεύουμε να τους διώξουμε, για να φέρουμε ποιούς; Η λύση θα ήταν να εφαρμοστεί ένας σχεδιασμός, με βάση του τι εφαρμόζεται σε άλλες αντίστοιχες χώρες προσαρμοσμένος στις τοπικές μας ανάγκες, σχολίασε.

Κλείνοντας κάλεσε τους παραγωγούς να προσέχουν τα θερμοκήπια και να φροντίζουν τις καλλιέργειές τους.