Δίκη Λεμπιδάκη: Φόβος & ομερτά των κατηγορουμένων

3:16 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
03:01 μ.μ. - Τετ, 30/16/2019
Image: Δίκη Λεμπιδάκη: Φόβος & ομερτά των κατηγορουμένων

«Ο φόβος δεν είναι μόνο για τον κύριο Λεμπιδάκη, ο φόβος είναι και για τον πελάτη μου»

Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Για έναν εκ των μη προφυλακισμένων κατηγορουμένων ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για ελλιπή στοιχεία και υποστήριξε είπε ότι δεν αναγνωρίστηκε από το Μιχάλη Λεμπιδάκη, ούτε το παράστημα αλλά ούτε η φωνή του .
 
«Μοναδικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο το αυτοκίνητο»
 
Επισήμανε ακόμη ότι στο σπίτι του κατηγορουμένου δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα αλλά και ότι το μοναδικό πράγμα που τον συνδέει με την απαγωγή Λεμπιδάκη είναι οι φωτογραφίες που υπάρχουν με το φορτηγάκι του, ένα από τα συνήθη φορτηγάκια επαγγελματικού τύπου που υπάρχουν αλλά και η κατηγορία ότι ο πελάτης του αγόρασε κάρτα για το κινητό τηλέφωνο.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε για τον κατηγορούμενο ότι αν όντως ήταν ένοχος δεν θα πήγαινε μόλις τον κάλεσαν στην ΓΑΔΑ. Επίσης θα μετέφερε αμέσως το αυτοκίνητο για να το εξετάσουν αστυνομικοί, αλλά του ζήτησαν- όπως υποστήριξε- να το πάει την επόμενη μέρα και ο κατηγορούμενος το μετέφερε εντός μισής ώρας .
 
Ομερτά των κατηγορουμένων
 
Αυτό το έπραξε αν και σύμφωνα με το συνήγορο, θα μπορούσε να είχε κρατήσει αν ήθελε το αυτοκίνητο και να του κάνει τροποποιήσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για την ύπαρξη ομερτά από πλευράς των κατηγορουμένων αφήνοντας αιχμές και για την αστυνομία. Όπως ανέφερε δεν ε΄πιναι δυνατόν η ΕΛΑΣ να μην μπορεί να εξιχνιάσει νωρίτερα την υπόθεση, αλλά αντ'αυτού να κρατείται ο Λεμπιδάκης επί 6 ολόκληρους μήνες σε ομηρία.
 
Αμφισβήτησε ακόμη ότι το αυτοκίνητο είναι δικό του και ζήτησε απαλλαγή για όλες τις κατηγορίες.
 
«Παππούς» : Δεν ήξερε ότι θα φρόντιζε το Λεμπιδάκη
 
Για τον επονομαζόμενο «παππού» η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ιωάννα Σμυρνιωτάκη προσπάθησε να καταρρίψει το κατηγορητήριο.
 
Η ίδια έκανε λόγο για προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση από την αρχή με την υπόθεση και ότι στη συνέχεια του ζήτησαν να φροντίζει ένα πρόσωπο, χωρίς να τον ενημερώσουν για ποιο πρόσωπο επρόκειτο.
 
Ο ίδιος κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο, όταν είδε από κοντά το Λεμπιδάκη . Η συνήγορος προσπάθησε να καταρρίψει ακόμη  την κατηγορία ότι είχε όπλο.
 
Επίσης χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο αφελή λέγοντας ότι παρασύρθηκε από κάποιον και ενεπλάκη στην υπόθεση. Παράλληλα έκανε κι εκείνη λόγο για ομερτά καθώς όπως είπε υπάρχει φόβος.
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο φόβος δεν είναι μόνο για τον κύριο Λεμπιδάκη, ο φόβος είναι και για τον πελάτη μου. Από φόβο μεταβάλλει την ομολογία του γιατί φοβάται για την οικογένειά του».
 
 
 
neakriti.gr