Δεν είναι στην πρόθεση του υπ. Ναυτιλίας η αφαίρεση της αρμοδιότητας των Λιμενικών Ταμείων από την αυτοδιοίκηση

8:00 π.μ. - Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Παρ, 07/00/2020
Image: Δεν είναι στην πρόθεση του υπ. Ναυτιλίας η αφαίρεση της αρμοδιότητας των Λιμενικών Ταμείων από την αυτοδιοίκηση

Διαβεβαίωσε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στη συνεδρίαση του, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Δεν είναι στην πρόθεση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η αφαίρεση από την αυτοδιοίκηση της αρμοδιότητας των Λιμενικών Ταμείων, διαβεβαίωσε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στη συνεδρίαση του, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Στόχος του υπουργείου, είπε, είναι η «ομαλοποίηση της διαχείρισης όλου του λιμενικού συστήματος», επισημαίνοντας ότι σήμερα υπάρχουν λιμένες, μαρίνες και αλιευτικά καταφύγια, που ανήκουν στο ΥΕΝ, άλλα στο ΤΑΙΠΕΔ, άλλα στους δήμους, άλλα στα υπουργεία Τουρισμού, Αθλητισμού ή Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α. Και πολλά από τα Λιμενικά Ταμεία τους δεν έχουν προσωπικό ή πόρους ή και στην περίπτωση που διαθέτουν αποθεματικό δεν προβαίνουν σε αναγκαία έργα.

Στις ανησυχίες που εξέφρασαν μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ αλλά και παριστάμενοι δήμαρχοι νησιωτικών δήμων, ο κ. Κυριαζόπουλος, πρόσθεσε, «δεν πάμε σε ένα μοντέλο όλα τα λιμάνια να έρθουν στο κράτος». Επίσης ανάφερε ότι η βούληση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, είναι η συνδιαμόρφωση από κοινού με την ΚΕΔΕ ενός στρατηγικού σχεδίου λιμενικής πολιτικής.

anatolh.com