Βοηθήστε το 4χρονο «αγγελούδι» από τις Αρχάνες που δίνει αγώνα ζωής

3:45 μ.μ. - Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
03:01 μ.μ. - Τετ, 23/45/2019
Image: Βοηθήστε το 4χρονο «αγγελούδι» από τις Αρχάνες που δίνει αγώνα ζωής

Δυσβάσταχτο το ποσό για να υποβληθεί σε επέμβαση στο Μόναχο

Μια «γροθιά» γίνεται όλη η Κρήτη για ένα 4χρονο κορίτσι από τις Αρχάνες Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα «αγγελούδι» που δεν πρόλαβε να ζήσει τις χαρές της ζωής και δίνει ήδη το μεγαλύτερο αγώνα της λόγω σοβαρής περιπέτειας υγείας.
 
Λόγω σοβαρού νοσήματος κρίθηκε απαραίτητη η μετάβασή της σε εξειδικευμένο κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας ωστόσο το χρηματικό ποσό που απαιτείται είναι τεράστιο. 62.000 ευρώ χωρίζουν την 4χρονη, και την οικογένειά της, από την ελπίδα να γίνει και πάλι καλά και να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή. Κι αυτό είναι μόνο το ποσό για την πρώτη επέμβαση αφού θα χρειαστούν κι άλλα χειρουργεία ,αλλά δυσβάσταχτα είναι και τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στο εξωτερικό.
 
Συγκεντρώνουν χρήματα για την 4χρονη
 
 Όμως σε αυτή τη μάχη το «αγγελούδι» δεν είναι μόνο του. Ήδη ο δήμος Αρχανών- Αστερουσίων ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για να στηριχτεί η οικογένεια και να επιστρέψει η μικρή Αρχανιώτισσα νικήτρια. Ήδη ορίστηκε αρμόδια επιτροπή από το δημοτικό συμβούλιο Αρχανών –Αστερουσίων που θα αναλάβει το θέμα. Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής και αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Χαρά Γενιατάκη: «όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο πατέρας που παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο πολλά νοσοκομεία της Ευρώπης αρνήθηκαν να αναλάβουν το κορίτσι και μόνο αυτό του Μονάχου δέχτηκε να την αναλάβει καθώς έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό. Ο ΕΟΠΥΥ απάντησε ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα παρά το γεγονός ότι- όπως μας είπε ο πατέρας- έχει έγγραφο από τη Νευροχειρουργική κλινική.».
 
Με το υπουργείο Υγείας αναμένεται να επικοινωνήσει για το θέμα αυτό και ο δήμαρχος Αρχανών –Αστερουσίων.
 
Θα έπρεπε να έχει χειρουργηθεί «χθες»
 
Όσοι όμως γνωρίζουν το «αγγελούδι» δεν μένουν με τα χέρια «σταυρωμένα». Σύμφωνα με την κ. Γενιατάκη ήδη γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων με έλεγχο της επιτροπής που έχει συσταθεί από δημοτικούς συμβούλους και ταυτόχρονα προχωράει η διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμού φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος: «το κορίτσι κατάγεται από την περιοχή και γνωρίζουμε προσωπικά τους γονείς. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι πολλά και το αγγελούδι θα έπρεπε να έχει χειρουργηθεί «χθες».
 
Ευχή όλων είναι με τη δύναμη που της στέλνουν οι Κρητικοί, η 4χρονη να τα καταφέρει αφού είναι μια πραγματική μαχήτρια.
 
Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2813/404040 
 
 
neakriti.gr