Βλέπουν άνοδο του λαδιού, αλλά η τιμή παραμένει «καρφωμένη» στα 3 ευρώ

10:45 π.μ. - Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
10:07 π.μ. - Πέμ, 05/45/2018
Image: Βλέπουν άνοδο του λαδιού, αλλά η τιμή παραμένει «καρφωμένη» στα 3 ευρώ

Στις 30 Μάρτη και την 1η Απρίλη, τα μηνύματα των παραγόντων της αγοράς και των εκπροσώπων των αγροτών ηταν ότι έρχεται άνοδος

Για αυτό και διδόταν η συμβουλή προς τους ελαιοπαραγωγούς να μη βιαστούν να πουλήσουν λάδι, αλλά να το κρατήσουν «άκοπο», περιμένοντας την αύξηση της τιμής.
 
Εχουμε φτάσει όμως στις αρχές Μάη και η τιμή δεν ξεπερνά - πλην ελάχιστων περιπτώσεων, δηλαδή δημοπρατήσεων- τα 3 ευρώ.
 
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου κ. Μύρων Χιλετζάκης, μιλώντας στο ekriti.gr αναφέρει πως μια από τις αιτίες είναι ότι ιδιώτες «έπαιξαν παιχνίδι» με το λάδι πριν το Πάσχα με αποτέλεσμα να πέσει η τιμη του. Αυτό όμως φαίνεται πως ως πρόβλημα ξεπερνιέται και το προϊόν αναμένεται να έχει ανοδική πορεία.
 
«Μετά το Πάσχα, τα μηνύματα είναι θετικά μετά από μια περίοδο κάμψης, γιατι κάποιοι ιδιώτες εκμεταλλευτήκανε την συγκεκριμένη περίοδο και έριξαν την τιμή. Ευτυχώς αυτό δεν κράτησε πολύ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης που συνεχίζει λέγοντας:
«Τα μηνύματα είναι θετικά και έτσι μετά από μια περίοδο κάμψης, περιμένουμε το λάδι να ανεβάσει και άλλο την τιμή του. Αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 3 ευρώ, όμως οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν υπομονή και να το πουλήσουν την κατάλληλη στιγμή. Και η ΕΑΣΗ αγοράζει αυτή τη στιγμή το λάδι στα 3 ευρώ».
 
Δείτε το σχετικό πίνακα τιμών από το ΣΕΔΗΚ:

 
 
ekriti.gr