Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ενορίας Βαϊνιάς

9:38 π.μ. - Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018
09:06 π.μ. - Παρ, 08/38/2018
Image: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ενορίας Βαϊνιάς

Την Κυριακή 5 Αυγούστου

Την Κυριακή 5 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Γαϊτάνη (τεσσαρακονθήμερο) στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού της Ενορίας Βαϊνιάς Ιεράπετρας.

 
Στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, Κυριακής Ι´ Ματθαίου, και τόνισε ότι ο Χριστός διαχρονικά ζητά από όλους μας, όπως και από τον ταλαίπωρο πατέρα του σεληνιαζομένου παιδιού που θεράπευσε, πίστη, προσευχή και νηστεία για να πορευόμαστε στη ζωή μας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Μονή Παπλινού που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, είναι τόπος ασκήσεως και μαρτυρίου των Μοναζουσών τα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, αλλά και διαχρονικής μαρτυρίας της προστασίας και της σκέπης τής Παναγίας τής Παπλινιώτισσας σ᾽ όλους τους ανθρώπους.

 
Προ της απολύσεως έγινε η ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων και ο Σεβ. ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο στάδιο του Δεκαπενταυγούστου.
 
 
imis.gr