Αρκετές ακυρώσεις εμβολίων στην Ιεράπετρα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο φαρμακοποιός Γ. Ασπραδάκης

10:09 π.μ. - Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021
10:05 π.μ. - Πέμ, 27/09/2021
Image: Αρκετές ακυρώσεις εμβολίων στην Ιεράπετρα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο φαρμακοποιός Γ. Ασπραδάκης

Ακυρώνουν ακόμα και αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση

Υποχρεωτικά τα self tests για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι οποίοι τα παραλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα και θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα. Παραλαμβάνουν ένα ακόμα τεστ, για την επόμενη εβδομάδα ώστε και αυτό να τα δηλώσουν έγκαιρα . Από Δευτέρα θα μπορούν να προμηθευτούν τα τεστ από τα φαρμακεία και οι μαθητές, ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο φαρμακοποιός κ. Γιάννης Ασπραδάκης.

Ένα θέμα πάντως που φαίνεται να έχει προκύψει είναι εάν τελικά είναι δικαιούχοι οι αγρότες και όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε ότι υπάρχουν περιπτώσεις πχ εργαζομένων σε δημοπρατήρια, συσκευαστήρια που με βάση το ΑΜΚΑ τους το σύστημα εγκρίνει τη δωρεάν διάθεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις με αγρότες ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που το σύστημα τους αφήνει εκτός. Σε κάθε περίπτωση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει σε ένα φαρμακείο , να δώσει το ΑΜΚΑ του και να ενημερωθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις.

Σε σχέση τώρα με τα εμβόλια φαίνεται ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο ωστόσο όμως υπάρχουν και εκείνες οι μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ακυρώνει το ραντεβού για εμβολιασμό ακόμα και εάν έχει κάνει την πρώτη δόση.