Απώτερος στόχος η δημιουργία ενός Κέντρου Κοινωνικών Δομών

6:19 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015
06:11 μ.μ. - Τετ, 18/19/2015
Image: Απώτερος στόχος η δημιουργία ενός Κέντρου Κοινωνικών Δομών

Στην τελευταία συνεδρίαση τoυ Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας συζητήθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου 2014-2015 έως 2019.

«Ο σχεδιασμός για την επόμενη πενταετία», σημείωσε η πρόεδρος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, «έχει να κάνει με τις δομές της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. όχι μόνο μέσα στα στενά πλαίσια του νομικού προσώπου, αλλά γενικότερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία, της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και εκείνα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό.
 
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα συντάχθηκε με πολλή προσοχή. Περιλαμβάνει νέες δομές, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, δομές που θα αφορούν κυρίως ανθρώπους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και συνανθρώπους που είναι θύματα είτε της κρίσης, είτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και γενικότερα ζουν κάτω από δύσκολες καταστάσεις.
 
Στο σχεδιασμό είναι και νέες δομές που έχουν να κάνουν με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου όπως διαπιστώνεται οι ανάγκες είναι μεγάλες.
 
Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Κοινωνικών Δομών, όπου θα εντάσσονται όλες οι κοινωνικές δομές από όλες τις ηλικίες δηλαδή από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, Γηροκομείο και ό,τι άλλο μπορεί να ενταχθεί».
 
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com