Απόψεις για το περιβάλλον και την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Π. Σαρρή

12:48 π.μ. - Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
12:04 π.μ. - Τετ, 24/48/2019
Image: Απόψεις για το περιβάλλον και την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Π. Σαρρή

Με τον συνδυασμό «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Α. Πανταζή

 
Απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την έρευνα, τον πρωτογενή τομέα, την αφαλάτωση το νέο τμήμα Φυσικοθεραπείας  και άλλα, κατέθεσε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σαρρής, με τον συνδυασμό «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Αργύρη Πανταζή.
 
Ο κ. Σαρρής είναι Καθηγητής Μικροβιολογίας στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, επικεφαλής της ομάδας Μοριακής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας φυτών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του ΙΤΕ, επίτιμος Καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Αρχικά αναφέρθηκε  στους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στον συνδυασμό «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» λέγοντας ότι ωθήθηκε  από την αγάπη για τον τόπο του.  Στον  Αργύρη Πανταζή είδε τη δυναμική, την όρεξή του για δουλειά αλλά και τις απόψεις του για το πώς μπορούν να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον δήμο.   Αναλύοντας στη συνέχεια  τις θέσεις του σε ότι αφορά το τμήμα Φυσικοθεραπείας είπε ότι είναι μια θετική εξέλιξη για την Ιεράπετρα υπάρχουν όμως θέματα που πρέπει να εξεταστούν  όπως η διασφάλιση της λειτουργίας του με το απαιτούμενο προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό , κτιριακές υποδομές.
 
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τομέα της έρευνας λέγοντας ότι το ΕΘΙΑΓΕ είχε προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία και είναι κρίμα που το αφήσαμε να κλείσει. Ενώ για την αφαλάτωση υποστήριξε ότι θα πρέπει να αναλυθούν τα στοιχεία ερευνών , να αξιολογηθούν τα υπέρ και τα κατά για το εάν τελικά συμφέρει ή όχι. Στο πλαίσιο αυτό αναζήτησε στοιχεία ερευνών από πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία θα συζητηθούν στην ομάδα και από εκεί θα προκύψει η πρότασή τους. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη σημασία έχει να γίνουν όλα τα αναγκαία εκείνα έργα που απαιτούνται ώστε να μην χάνεται το καλό νερό στη θάλασσα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα.
 
Ακούστε αναλυτικά τον κ. Σαρρή: