Απολογείται ο άνδρας που έβαλε φωτιά στο κομμωτήριο για… ερωτικούς λόγους

10:50 π.μ. - Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018
10:11 π.μ. - Σάβ, 10/50/2018
Image: Απολογείται ο άνδρας που έβαλε φωτιά στο κομμωτήριο για… ερωτικούς λόγους

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 36χρονος για τον εμπρησμό του κομμωτηρίου στο Μασταμπά

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου οδηγείται εντός της σημερινής ημέρας ο 36χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη για τον εμπρησμό κομμωτηρίου στη συνοικία του Μασταμπά στο Ηράκλειο, πριν λίγες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος φαίνεται ότι τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο κατάστημα της οδού Πετρακογιώργη για... ερωτικούς λόγους, κατηγορείται για κακούργημα.
 
Το συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Περίπου στις 4 το πρωί, ο 36χρονος φέρεται ότι μετέβη στο εν λόγω κατάστημα και έβαλε “γκαζάκι”, το οποίο εξερράγη, με αποτέλεσμα το κομμωτήριο να τυλιχτεί στις φλόγες. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, που κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ωστόσο από την πυρκαγιά προκλήθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές.
 
Αξιοποιώντας και το υλικό που συγκεντρώθηκε από κάμερα ασφαλείας, η Ασφάλεια Ηρακλείου κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση σε λιγότερο από δύο ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του φερόμενου δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, καθώς στην κατοχή του φέρεται να εντοπίστηκαν δύο όπλα. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα δύο όπλα, ενώ πέρασαν χειροπέδες στον 36χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε προχθές Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, περνώντας το κατώφλι του εισαγγελέα. Ο τελευταίος τού άσκησε ποινική δίωξη για έκρηξη και εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Η συγκεκριμένη ποινική δίωξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Ωστόσο, σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκαν, ακόμη, ποινικές διώξεις και για απειλή, εξύβριση, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.
 
Κατόπιν ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Ηρακλείου, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και οδηγείται εκ νέου στα Δικαστήρια σήμερα.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο κομμωτήριο της οδού Πετρακογιώργη για προσωπικούς λόγους. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη στον εμπρησμό του καταστήματος λόγω προσωπικών διαφορών... ερωτικού περιεχομένου με εργαζόμενη του κομμωτηρίου.
 
 
 
neakriti.gr