Αποκλεισμό του αεροδρομίου Ηρακλείου θα επιχειρήσουν οι αγρότες της Ιεράπετρας την επόμενη εβδομάδα

10:19 π.μ. - Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022
10:08 π.μ. - Δευ, 29/19/2022
Image: Αποκλεισμό του αεροδρομίου Ηρακλείου θα επιχειρήσουν οι αγρότες της Ιεράπετρας την επόμενη εβδομάδα

Ο Μ. Βιαννιτάκης στον Ηχώ 99,8 για τις αποφάσεις της συνέλευσης του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ιεράπετρα η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με ικανοποιητική συμμετοχή. Κύριο θέμα συζήτησης, η έλλειψη εργατών γης με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το πως θα καλυφθούν οι ανάγκες σε εργατικά χέρια, τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως το πρόβλημα εστιάζεται  στο ότι ενώ   υπάρχουν εργάτες γης που θα μπορούσαν να έρθουν να εργαστούν στην περιοχή μας, η γραφειοκρατία  είναι τέτοια που προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις. Στο θέμα εμπλέκονται διάφορα συναρμόδια υπουργεία που θα πρέπει να αποφασίσουν από κοινού για να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις αυτές. Οι ανάγκες της αγροτικής  Ιεράπετρας σε εργάτες γης, ανέρχονται  περίπου σε 3.500. Αυτός ο αριθμός εργατών είχε ζητήσει ο Σύλλογος από το αρμόδιο Υπουργείου. Ωστόσο είχαν εγκριθεί 700 θέσεις εργατών γης.  

Κατά τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε  να τρέξουν οι διαδικασίες, ανέφερε ο κ. Βιαννιτάκης. Προσθέτοντας ότι  ένα άλλο μεγάλο αγκάθι για τους παραγωγούς είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής. Θέμα που τέθηκε έντονα στη συνέλευση με ιδιαίτερη αναφορά στο αυξημένο κόστος ενέργειας.

Ανέφερε ακόμα οτι οι κινητοποιήσεις , με τη μορφή παράσταση διαμαρτυρίας, θα γίνουν  στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Χωρίς πρόθεση να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Κάλεσε  τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις δίνοντας  ένα δυναμικό παρόν. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως είπε.

Ακούστε εδώ τον κ. Βαννιτάκη