Αποφασισμένοι να κρατήσουν και 2η βδομάδα κλειστά τα σχολεία στη Σητεία

11:02 π.μ. - Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
11:09 π.μ. - Παρ, 20/02/2024
Image: Αποφασισμένοι να κρατήσουν και 2η βδομάδα κλειστά τα σχολεία στη Σητεία

Τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής δε λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Το "λουκέτο" μετρά ήδη 5 μέρες και γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και την ερχόμενη βδομάδα τις κινητοποιήσεις. Ο λόγος για τα Δημοτικά σχολεία στα όρια του Δήμου Σητείας που από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου είναι κλειστά. Γονείς και εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή τη δραστική κινητοποίηση λόγω της συγχώνευσης τμημάτων των σχολείων.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε τη συγχώνευση 14 τμημάτων. Μετά από αντιδράσεις, δόθηκε λύση για 3 τμήματα, ένα σε Άγιο Νικόλαο, ένα σε Ιεράπετρα και ένα σε Σητεία, όμως, το πρόβλημα παραμένει σε 11 τμήματα. Έτσι, γονείς και εκπαιδευτικοί έβαλαν λουκέτο στα Δημοτικά σχολεία στον Δήμο Σητείας, 4 στην πόλη και 4 περιφερειακά, σε Αρμένους, Ζάκρο, Παλαίκαστρο και Πισκοκέφαλο.

Το πρωί της Παρασκευής, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο 3ο Δημοτικό σχολείο Σητείας, όπου γονείς και δάσκαλοι περιέγραψαν τους λόγους της αντίδρασής τους σε δύο συμβούλους εκπαίδευσης που έδωσαν το «παρών».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Μύσων, κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, αναφέρει στο Cretalive πως, επειδή στον ορίζοντα δε φαίνεται να υπάρχει καμία λύση, η κινητοποίηση θα συνεχίσει και την ερχόμενη βδομάδα!

Δείτε όσα είπε ο κ. Αλεξάκης, στο περιθώριο της παράστασης διαμαρτυρίας:

cretalive.gr